Limun protiv bolova

Foto: blogspot.com

Bogat vitaminom C, limun je višestruko korisna namirnica koju uvijek treba imati u kući. Dokazano je da smanjuje stres i usporava starenje, savršeno čisti organizam, ublažava glavobolju, čuva vitku liniju. I to nije sve.

Pitate se kako da očuvate vitku liniju? Jednostavno, popijte svakog jutra svježe cijeđeni sok od limuna pomiješan sa dvije izmiksane jabuke i više nećete imati problema sa viškom kilograma.

A ako vas posle dugog hodanja bole noge, protrljajte tabane sa pola limuna i riješićete problem. Svježina limunovog soka smanjiće osjećaj bola, pročistiti stopala i ubrzati cirkulaciju.

Boli vas glava? Natopite dvije komprese sokom od limuna, stavite ih na čelo i sljepoočnice. Poslije kraćeg vremena simptomi glavobolje biće blaži, a ubrzo će i potpuno nestati.

Limun je djelotvoran i protiv stresa. Njegov miris blagotvorno utiče na rad mozga, pospješuje koncentraciju, ublažava stres i depresiju. Da biste se osjećali opuštenije, dovoljno je staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna na vatu i da ovaj miris udišete nekoliko minuta.

Izvor: novosti.rs

Leave a Reply