Iz GI Zdravi Mojkovac poručili : Crna Gora nije i neće biti ničija kolonija

Zgrada Vlade Crne Gore
Foto: gov.me

Za Građansku inicijativu ,,Zdravi Mojkovac“ na jučerašnjoj sjednici Vlade, bilo je očekivano usvajanje Informacije sa predlogom za raskid ugovora za otvaranje rudnika Brskovo u Mojkovcu sa koncesionarom ali kako ističu nijesu razočarani ni sa donijetom odlukom o formiranju međuresorne komisije koja će pripremiti izvještaj Vladi za odlučivanje u roku od trideset dana.

,,Iako smo očekivali usvajanje Informacije sa predlogom za raskid ugovora za rudnik Brskovo sa koncesionarom, podržavamo odluku o obrazovanju međuresorne komisije.
Svjesni smo da je ovo priča koja se proteže unazad 13 godina i ima začkoljica koje su sve prethodne vlade podmetale kako bi išle u korist koncesionara. Obzirom da ne želimo da država plaća ni euro odštete sumnjivim investitorima, međuresorna komisija ukoliko bude sačinjena od nekompromitovamih i objektivnih stručnjaka svakako će donijeti tu odluku.
Podržavamo snažno ministra Mujovića u namjeri da situaciju izvede na čistac i da istraje u namjeri da zdravlje i volja građana budu na prvom mjestu, uz zaštitu interesa države Crne Gore. Takođe, pozdravljamo odlučnu poruku ministra o neprimjerenim uticajima stranih diplomata.
Zbog toga postavljamo pitanje: ako je sve kako treba, zbog čega bi se strane diplomate miješale? Čiji je interes rudnik?
Jer Crne Gore i Mojkovca nije!
Protivzakoniti uticaj je krivično djelo.
Evidentan je pritisak na Crnu Goru, Srbiju i BiH zbog resursa.
Nismo kolonija nikad bili, nećemo dozvoliti da budemo ni sada niti da se koplja lome preko Mojkovca!Jasno i glasno poručujemo: RUDNIKA NEĆE BITI!
STOP RUDNIKU BRSKOVO! „- kaže se u saopštenju GI ,,Zdravi Mojkovac“ dostavljenom našem mediju koji prenosimo u cjelosti.

Leave a Reply