Galić saopštio na konferenciji za medije: Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, ekskurzije i van CG

Usljed bolje epidemiološke situacije u Crnoj Gori od sjutra će biti dozvoljen rad noćnih klubova i diskoteka, dozvoljavaju se i školski izleti i ekskurzije u inostranstvo, a povećava se i broj posjetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.
Galić je na pres konferenciji saopštio i da u zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca.
„Sve ostale mjere ostaju na snazi. Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42% u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u posljednje dvije sedmice je manji za oko 63% u odnosu predhodne dvije nedelje“, rekao je Galić.
Govoreći o ukidanju obaveze nošenja maski, Galić je rekao da IJZ prati epidemiološku situaciju, te da će uporedo sa situacijom u regionu i svijetu procijeniti i predložiti mjere.
„Nakon stabilizovanja situacije ćemo razmotriti i taj prijedlog. Za sada dok još uvijek traje sezona respiratornih virusa, ta mjera ostaje na snazi, ali u narednom periodu ćemo razmotriti i taj prijedlog“, rekao je Galić.
Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović saopštila je da je u blagom padu broj bolničkih kovid pacijenata.
„U Crnoj Gori je u blagom padu broj bolničkih kovid pacijenata. U odnosu na 51, koliko ih je bilo hospitalizovano 10. marta, danas ih je 46“, rekla je Radulović.
U KCCG ih je, kazala je ona, hospitalizovano njih 14, u Opštoj bolnici Pljevlja 10, u Baru osam, Bijelom Polju i Nikšiću po tri, a Beranama i Kotoru po četiri.
„U Specijalnoj bolnici Brezovik, kako smo i najavili ranije nema COVID pacijenata“, rekla je ona.
 

Leave a Reply