Uhapšen poslije 46 godina skrivanja

Foto: Tanjug

Federalni istražni biro (Ef-Bi-Aj) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gdje ćete pobjeći – poruka je u SAD pošto je jedan bjegunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.

Dok je Ričarda Niksona tresla afera Votergejta, a Pol Njuman i Stiv Mekvin snimili film „Pakleni toranj” 1974. godine, Luis Arkuleta je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.

Bjegunca, koji sada ima 77 godina, u srijedu je uhapsila federalna policija (Ef-Bi-Aj) u državi Nju Meksiko, gdje živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja.

„To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalcima: Ef-Bi-Aj će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gdje bježite, i odvešće vas pred lice pravde”, rekao je predstavnik Ef-Bi-Aja u Denveru Majkl Šnajder, prenosi Beta.

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

„Vrijeme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine”, saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je Ef-Bi-Aj došao do Arkulete.

politika.rs

Leave a Reply