Sodoma i Gomora

„Mrcina Dragan Đurić(34), koji je brutalno ubio Tijanu Jurić (15) i zbog toga je osuđen na maksimalnih 40 godina, najverovatnije će robijati u beogradskom “Padinjaku” i to u novosagrađenom kazamatu “Nova Skela”, koji je najbolje opremljen.To znači da će svoju kaznu provesti u klimatizovanoj ćeliji, sa televizorom, a na raspolaganju će mu biti i biblioteka, sportska sala, teretana, ljubavna soba, ali i nekoliko jela po sopstvenom izboru.

Prema predispozicijama koje ima najobezbeđeniji zatvor u Srbiji, ovaj monstruozni ubica će izdržavanje provesti u “hotelu”, piše Alo.

U “Novoj Skeli” na izdržavanju kazne se nalaze robijaši koji su osuđeni na maksimalne, ili oni koji pokazuju destruktivno i neprilagođeno ponašanje u drugim zatvorskim ustanovama.

“Đurić će biti izolovan od ostalih zatvorenika, ali ne mislim na samicu, jer u nju idu osobe po kazni. Izvukli smo pouke iz pojedinih incidenata koji su se dogodili, jer su osuđeni pedofili ili ubice dece bili smešteni sa drugim zatvorenicima u grupnim sobama. Oni su teško povređivani jer njih drugi zatvorenici smatraju ljudskim dnom, pa im zato priređuju užasne torture. Zato se takvi osuđenici sada odvajaju”, rekao je izvor iz pravosuđa .

On je istakao da ovaj zatvor ima ćelije u kojima je smešteno jedan ili dva zatvorenika, a Đurić će zbog sopstvene bezbednosti biti najverovatnije tu poslat na odsluženje kazne.

Interesantno je da ovo uistinu ljudsko dno i ne zaslužuje nista drugo od onoga što mu poručuju

Evo šta sve poručuju ubici Tijane Jurić!

KASTRIRAJTE MONSTRUMA

ROBIJAŠI poručuju TIJANINOM UBICI: Dočekaćemo te kao Severinu!

MONSTRUME, I TEBE ĆE SILOVATI, CRKNI U ZATVORU

UJNA DRAGANA ĐURIĆA: Smrtnu kaznu po kratkom postupku, nisu ni trebali da mu sude!

Medjutim sud, sudije, dakle oni koji odlučuju smatraju da treba da čuvaju monstruma od zaslužene kazne koju bi dobio istog dana kad bi kročio u zatvorsko društvo.

Život se sastoji od mnogih malih radosti.

Kao što je uživanje u jelu, spavanje, sanjanje, kupanje, disanje, budjenje, gledanje televizije, čitanje knjiga.

Sve to će imati ovo govno u svom zatvorskom uterusu gde će ga čuvati kao belog medveda da mu se nesto ružno slučajno ne dogodi.

Djubretu koje je ubilo dete, nevinu devojčicu, koju je prethodno udario autom, pa silovao i najzad ubio udavio rukavom od duksa, pa bacio u djubre, izjavivši na saslušanju:

“Udario sam je automobilom i izašao iz vozila. Ona je zapomagala, vikala: “Nemoj, nemoj“, a ja sam je tad nekoliko puta udario pesnicom u glavu. Onesvestila se i zatim sam je uneo na zadnje sedište automobila“, ispričao je Đurić bez trunke kajanja.

Ne pokazujući grižu savesti, on je rekao da je devojčicu u nesvesti vozio neko vreme, sve dok se nije probudila.

“Tad je ponovo počela da zapomaže i doziva u pomoć… Udarala je u sedište i vrata. Prvo je molila da je pustim, a onda je počela da viče, doziva u pomoć i preti da će zvati policiju. Video sam već tada da joj je lice otečeno. Rekao sam joj da ćuti i da ćemo sve nekako da rešimo, ali ona nije htela da me sluša“, mirno je pričao monstrum koji je ubio Tijanu.

Devojčicu, koja je spletom nesrećnih okolnosti postala žrtva mesara iz Surčina, svirepi zločinac ni tada nije želeo da pusti. Izneo ju je iz automobila i položio na zemlju iza parkiranog vozila. Skinuo joj je pantalone, a nesrećna devojčica, koja nije mogla da se brani, upiškila se od straha.

“Obrisao sam je majicom da bih mogao da je dodirujem prstima. Ona je preklinjala, molila je da je pustim, da želi da ide kuće. Silovao sam je, a onda sam uzeo duks koji je nosila prijatelju i stegao ga oko njenog vrata“, rekao je Đurić.

“Nisam znao šta da radim. Krenuo sam ka Somboru i parkirao se kod autobuske stanice. Prošetao sam kako bih smislio šta ću dalje. Tada sam se setio napuštene kućice pored puta ka Čonoplji. Odvezao sam se tamo, stavio mrtvu devojčicu u kućicu i pokrio je kartonom. Već je uveliko bilo svanulo. Vratio sam se u Sombor i u restoranu popio kafu i vodu. Posle toga sam kod Kineza kupio torbu, a na buvljaku ašov“, ispričao je Đurić.

Monstrum, nalik na one iz horor filmova, tada se ponovo vratio na mesto na kojem je ostavio Tijanino telo. Iskopao je grob dubok svega tridesetak centimetara, položio telo devojčice i prekrio ga zemljom koju je, navodno, ranije kupio majci za baštu. Tada je ponovo seo u automobil i odvezao se kod sestre u Zrenjanin.

Ovo je dakle zvanično priznanje. Nakon toga posle nekoliko meseci  donesena je presuda, koju znamo.

Takodje sada znamo kakav će život imati ova zver u zatvoru. Lagodan.

Da ponovim, ješće, piće, disaće, sanjaće, drkaće…

Zar ne bi trebalo da već odavno trune?

Dalje juče je čovek ubio bebu od godinu dana.Pretukao je, slomio joj kosti glave, rasturio joj jetru i bubrege… malog svog sina je na smrt prebio… i u medijima piše da se on zove K.K. A punoletan je.

Verovatno i njega čeka apartman pored Djurićevog.

A pre neki dan je dželatu za odsecanje glave smanjena kazna sa 35 na 15 godina.

Apelacioni sud je naveo i da nema dovoljno dokaza za postojanje “svireposti” kao načina izvršenja ovog krivičnog dela (?!), iako je mladiću odrubljena glava.

Mogla bih sada da navodim mnoge slučajeve nepravdi.

Sve u svemu u ovoj zemlji sa ovakvim sudijama i sudovima, ubijajte braćo, silujte, otsecajte glave, boli vas… kazne će biti minimalne, a ako budete dobri smanjiće vam ih, pa kad izadjete, slobodno nastavite, samo ipak budite oprezniji da vas bas ne uhvate.

Što se tiče žena, tucite ih, lomite im kosti slobodno.Verovatno će sudije doneti odluke da žene lažu.

Sodoma i Gomora su dva obnovljena grada i sad su u Srbiji… pozelimo im dobrodošlicu.

hrišćanskoj i islamskoj tradiciji, Sodoma i Gomora su postali sinonim za okoreli greh, a njihov nestanak sa ispoljavanjem Božijeg gneva. Sodoma i Gomora su takođe korišćena kao metafora za poroke, bludsodomija i homoseksualnost. Neki vernici smatraju da je homoseksualnost greh zbog kojih su kažnjeni stanovnici Sodoma i Gomora, iako to Knjiga postanja ne govori eksplicitno. Od ove priče potiče izraz sodomija da se opiše seksualni „zločin protiv prirode“, kao što su oralni ianalni seks (i homoseksualni i heteroseksualni), kao i za seksualno opštenje sa životinjama.

Josif Flavije opisuje Sodomu i Gomoru nakon katastrofe u svojim spisima:

„Ovo područje izgleda tako tužno, pošto je spaljeno, da se niko ne interesuje da ovde dođe … Bilo je to nekada veoma srećno mesto, zbog plodova biljaka koje je tu raslo i bogatstva nekadašnjih gradova, a sada je sve spaljeno. To je posledica bezbožnosti njihovih stanovnika, koje je bilo uništeno vatrom; danas još uvek vidimo ostatke ovog božanskog ognja, a tragovi i senke ovih pet gradova još uvek su vidljivi, kao i pepeo u kome se nalaze njegovi plodovi, koji imaju boju kao da su bili za jelo; ali, ako ih uzmete u ruku, oni se se raspasti u prahu i dimu. “

(Josif Flavije, AD 37-100, Jevrejski ratovi, knjiga 4, pogl. 8.)

Ne znam zašto sam ovo spomenula.

Jelena Tinska

Leave a Reply