Statisti sa zadatkom

DOSADNO MI JE DA BUDEM KRALJ

Reče kralj i skoči udalj

HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO

BAR CAR

UREDIĆEMO TU STVAR

Reče mu glavni ministar

DOBICEŠ ODMAH CARSKI PRESTO

I SVE RESTO

ŠTO IDE UZ PRESTO

DOSADNO MI JE DA BUDEM CAR

Reče car i napravi dar-mar

HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO

BAR KONOBAR

UREDIĆEMO TU STVAR

Reče mu glavni sekretar

DOBICEŠ ODMAH KELNERSKO ODELO

POLA CRNO

A POLA BELO

DOSADNO MI JE DA SLUŽIM GOSTE

Reče konobar NEKA OPROSTE

HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO

BAR PUTAR

UREDIĆEMO TO KO OD ŠALE

Reče mu glavni šef sale

DOBICEŠ ODMAH ZASEBAN PUT

DONEKLE NASUT

ODNEKLE ŽUT

DOSADNO MI JE KAMEN DA TUCAM

Reče putar OD MUKE PUCAM

HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO

BAR – VLADAR

E PA SAD JE DOSTA reče Kosta

Glavni čistač kamenog mosta

GDE SI VIDEO ŠAKO JADA

DA PUTAR NEKOM

ZEMLJOM VLADA

Ova sjajna pesmica Ljubivoja Ršumovica je toliko primenjiva na nase kraljevstvo koga nema da bolje reci nisam mogla da sročim

Samo Srbija ima predsednika države koji ne zna engleski i princa, koji ne zna srpski.

Samo Srbija ima grb sa krunom iako nije kraljevina.
Samo Srbija želi da se ujedini sa onima koji su je bombardovali.

„Narod Srbije još jednom je rešio da pokaže kako humanost nema cenu. Naime, i pored problema nezaposlenosti, zakašnjenja plata, otplaćivanja kredita, računa, dugova, itd…izašli smo u susret prestonasledniku Aleksandru Karađorđeviću i rešili da platimo troškove trodnevnog rođendanskog slavlja. 500 zvanica i 100 agenata BIA-e sjajno se provelo na Koktelima i večerama na Belom dvoru, uz nastupe KUD „Lola“, Kraljevskog gudačkog orkestra Svetog Đorđa, Beogradskog akustičnog orkestra, Sanje Ilić i „Balkanike“ i benda Ane Štajdohar. Krstarenja Savom i Dunavom koje je organizovano za strane zvanice takođe nije izostalo. Pored svetske kraljevske elite, rođendanu je prisustvovala i srpska politička i privredna elita, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i međunarodnih organizacija, ali i ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života. Da se kapitalisti dobro zabave pobrinuli smo se i našom tradicionalnom srpskom kuhinjom pa smo pripremili marinirani losos gravlaks, uz koji se služio melba tost sa dresingom od espresa i mirođije, uz mango i krastavce, pečenog vola, bifteke, fondano od krompira, sezonsko povrće i porto sos, poslužen sa prilogom mimoza salate. Platili ste gledajte.“ – Svetozar Saša Kovačević

Kod ove fotografije svaki komentar bi bio suvišan..Ovo je prava slika i prilika naseg beznadja..Na fotki sve lopina do lopine cak i sveto lice koje je dalo dozvolu da se poseče hrast star 6 vekova…ŠTA ZNA SVINJA STA JE DINJA..A BOGAMI PORED OVOLIKO OVACA ZIME NE TREBA DA SE PLASIMO BIĆE DŽEMPERA.samo da Bogu ne pukne film..mada ili je digao ruke ili nam se bliži kraj.

U PRVOM REDU „VEOMA VAŽNI“ medju njima jedna debela pevačica ruzna i poznata u porodičnim krugovima..a porodica avaj dobrim delom ne sme da se vrati u zemlju…jedna kompromitovana po svaki cenu političarka koja je promenila više partija nego gaća i kojoj opraštaju grdne prevare , verovatno jer mnogo zna..Duhovnik koji nema skrupula, razni nesposobnjakovici bivši i sadašnji..i princevi i princece iz Kraljevine koje nema..sa tolikim dugovima, recimo milionskim za struju etc. a ne seku im kao recimo glumcu koji je dve godine živeo sa svecama te mu je u požaru izgorele nepokretna sestra…Da nije smešno ovo društvo bilo bi tužno…Svakako je tragikomično.

U DRUGOM REDU..NA GALERIJI: oni koji su toliko želeli da se vide, NAZOVIMO IH STATISTI SA ZADATKOM..,nagurani uz ogradu, ali eto ne videsmo ih jer su jako daleko od objektiva.Objektivno njihova sreća..bolje nego da se i oni sramote.A svi sa pogledom u visinu…verovatno je u u pitanju vatromet. Kako dirljivo…
NAŠA LICA I NAŠA TELA NAS ODAJU.KOLIKO TUPAVIH LICA MINISTARA..KOLIKO NEKARAKTERNIH TELA..

Ministar bi trebalo da bude neko pametan, dostojanstven, upućen u materiju, neko ko štiti prava gradjana i resora.No ovde su ministri oni koji mogu dovoljno duboko da se uvuku u čmarove vlasti i kojima je mozak ispran.Budale bez premca.Sta ti lupetaju, pa to zemlja ne moze da drži.Al ova drži.O našim popovima ne treba ni govoriti.Prodane duše svakako.Djavolu, naravno.Čast izuzetcima.No o njima se ne čuje, ili su mrtvi.

Evo koliko je prestolonaslednik omiljen

https://www.youtube.com/watch?v=a3bLNKjkNFs

A i baš ima strpljenja..I opsan je, nema šta…

Sve u svemu da se upišeš od smeha.

Postoje neki ljudi na ovoj našoj političkoj sceni koji su toliko odvratni i iskompromitovani, ali avaj u svakoj corbi mirodjija, ubedjeni da su simpatični i važni.Nevolja je u tome što imaju podršku licemera koji ih dakle podržavaju iz svojih vlastitih interesa te se ovim gnjidama bez stila čini da su omiljene.Postoje i drugi koji jednostavno neće da se zamere pa se i oni smeškaju i fotkaju na vaznim dogadjanjima sa ovim protuvama, bez kojih ni jedan party ne moze da prodje.Ovde prednjači jedna uistinu jadna ružna i omatorela nemoralna protuva, koja je promenila više partija nego gaća, jer nema obraza i morala i sve bi dala samo da ostane na nekoj funkciji, a sto je najstrašnije ona i pored svih svojih laži lopovluka i maverzacija opet dobije neko značajno mesto, verovatno zato, što kako je dakle uvek u svakom trenutku na svakom mestu, a svoj privatni život uopšte nema,ona „sve tajne zna“. Ova mučenica drzi u sači mnoge bitne, koji takodje ne bi bili na položajima da nisu bitange,te tako „koj će kome,neg svak svome“ O njenom izgledu nemoguće je i govoriti. Ta stila nema jer se to ne može nauciti. Oblači se skandalozno, ošišana je katasrtofalno, mada teško da neko može ulepšati ovu bezobličnu masu. E sad ima ona izreka „ničija nije gorela do zore“..ali ovde u Srbiji imamo dva problema.

PRVI JE: nikako da svane..

A DRUGI JE; postoje one sveče koje se ne gase..dunes, ugasis ona se opet sama pali. I tako u beskrajno.

U poslednje vreme mnogi Ambasadori su pravili prijeme..Bilo je ti važnih ličnosti , ali bilo je i kusih i repatih.manje više društvo je tu isto.to je jedna klika koja je svugde..I na Dvoru, i na svakom vidjenijem mestu gde se pije skupi šampanjac i jede losos…dok narod kopa po kontejnerima, a umetnici gledaju fotografije mora u sred ovog vrelog leta.

Na tim, je li vaznim prijemima nazalost ne možete da sretnete kulturnu elitu..ne tu su političari, tajkuni, i sveta lica, estradne zvezde, i gomile statista za zadatkom..

Čuh da je zdrav Hrast star šest vekova o kome sam pisala, ipahy posecen, ubijen, u tajnosti jedne noći. Kad sam to čula obuzelo me je isecanja tužnog besnila. Suze su mi krenule na oči i proklela sam vinovnike.

Na moje kletve neku debil je reagovao napisavši da je jako ruzno od jedne dame da kune..i još je napisao da neko ima lepe noge ali je dakle fufa u duzi..

Ta fufa sam ja..Iz njegovog ugla…A nije fufa ona koja je dala nalog da se drvo ubije. Ok sve je bilo „sa dozvolom Patrijarha“

Valjda mu se javio Bog.. E sad diskutabilno je ko je ovde Bog..da li mozda neki ludak sa dijagnozom koji je umislio da je Bog…

Sve u svemu, klela ja ili ne…božja kazna stiže…kad tad…a stići ce sve te mrcine bez morala.

U medjuvremenu Ranohrišćanska bazilika iz 5. veka na lokalitetu Kladenčište nedaleko od Crvene Reke, kod Bele Palanke, zatrpana je uprkos protivljenju niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

„Ironija je slaviti Milanski edikt i praviti 17 česama u Nišu, i da se gotovo u isto vreme zatrpava i uništava ovako vredan spomenik poput ranohrišćanske bazilike kod Crvene Reke, na mestu zvanom Kladenčište“, rekao je Cvetković za portal Pirotske vesti.

Svi apeli, kao i protest koji je pre nekoliko dana organizovan pored same bazilike sa ciljem da se spreči njeno zatrpavanje nisu bili dovoljni da se nadležni smiluju i sačuvaju za buduća pokolenja ovaj vredan arheološki nalaz.

Svoj protest iskazao je i patrijarh Irinej koji je u svom pismu javnosti naveo da ne treba uništavati baziliku koja predstavlja veoma značajan dokaz i svedočanstvo postojanja i kontinuiteta hrišćanske vere na ovim prostorima. Koje bre vere kad njemu nije bilo sveto živo drvo???

U niškom Zavodu smatraju da zatrpavanje predstavlja praktično uništenje ovog veoma značajnog arheološkog otkrića koje bi moglo veoma lako da postane prava turistička atrakcija.

Sa druge strane, Republički zavod iz Beograda smatra da će se zatrpavanjem bazilika ipak sačuvati za buduća pokolenja i da bi bazilika, u neka bolja vremena, mogla da se ponovo otkopa, s obzirom da je obeležena u arheološkim mapama i postane dostupna javnosti. Da li sam ja poremetila umom ili je ovaj predlog zaista izgovoren?..Buduća pokoljenja ce dakle malo kopati po kuridoru 10. Dobro.

Odluku o zatrpavanju bazilike osudilo je i Srpsko arheološko društvo.

Bazilika se nalazi na novoj trasi Koridora 10 prema bugarskoj granici.

Koridor 10 i koridor 11 unistiše sve pred sobom.

Što neko ne osmisi neki koridor koji bi morao da prolazi po sred Skupštine pa da je lepo sruše, ali takodje tajno kao Hrast i po mogućstvu kad je puna onih budaletina poslanika koji jedu za džabe i bleje jer su samo jedna orkestrirana masa poslušnika koja nema svoje mišljenje.

Za kraj rekla bih nesto o pozorištu. Pre svega postoji pisac komada. Zatim postoji reditelj. Pa scenograf, kostimograf . Postoji glavni glumac, postoje sporedne uloge, postoje statisti, ali postoje i STATISTI SA ZADATKOM.

U NAŠOJ VLASTI NAJBITNIJI SU STATISTI SA ZADATKOM. To su uglavnom oni koje srećemo po prijemima o kojima sam pisala.

Jelena Tinska

Leave a Reply