SNP nije dao kvorum : Odložena IV sjednica SO Mojkovac

Prozivka odbornika sa današnje sjednice : predsjednik SO Marko Janketić sa Tomovićem i Krgovićem


Mojkovac 14.04. – Četvrta po redu sjednica Skupštine opštine Mojkovac zakazana za danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Od trideset i jednog odbornika koliko broji saziv SO, sjednici je prisustvovalo njih petnaest što je bilo nedovoljno za kvorum. Dva od tri odbornika SNP-a nijesu se odazvala pozivu predsjednika Skupštine opštine Marka Janketića za prisustvo današnjoj sjednici. Na pitanje  RTV Mojkovac šta je razlog izostanka odbornika SNP-a sa današnje  sjednice SO Mojkovac, predsjednik OO SNP-a Milisav Ćorić je saopštio:
–          SNP kao značajan konstituent lokalne vlasti sa veoma odgovornim shvatanjem i malo drugačijim viđenjem  vršenja ovog odgovornog posla , smatra da bi njeni konstituenti morali bliže, konstruktivnije  i značajnije se dogovarati u svakodnevnoj komunikaciji potrebnoj za ostvarivanje njene efikasnosti. Želimo i borićemo se za uspješnu lokalnu vlast, efikasnu i posvećenu poštovanju zakona i nećemo dozvoliti nikakvo stihijsko, euforično i politikantsko ponašanje koje sigurno nije u interesu građana i ostvarivanja njihovih opravdanih očekivanja. Nova lokalna vlast ima svoje činioce. Svi moraju biti pravično zastupljeni i svi moraju na odgovoran i korektan način uvažavati posebnosti drugih, a sve u cilju djelovanja za zajedničko i opšte dobro Mojkovca.
Predsjednik OO SNP Mojkovac, Milisav Ćorić

–          SNP je u dosadašnjem procesu izbora lokalne rukovodeće strukture dao bespogovornu podršku izboru: predsjednika Skupštine opštine, predsjednika Opštine, dva potpredsjednika i niti jednim gestom nije izazvao problem konstituisanja i vršenja vlasti od strane koalicionih partnera. Naravno, prije i iznad svega poštujući izbornu volju građana i njihov interes. Smatramo da struktura lokalne vlasti treba i mora  biti organizovana uz punu koordinaciju njenih činilaca, nikako na neki drugi način – kazao je za naš medij i portal predsjednik OO SNP-a Mojkovac, Milisav Ćorić

Leave a Reply