Predstavnici firme Procon posjetili Mojkovac: Vlada je u obavezi da izgradi zatvor u Stevanovcu

Direktorka Procon-a Valerija Saveljić i predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić sa saradnicima: Ivanom Ašaninom, potpredsjednikom opštine, Jovićem Markovićem, sekretarom Sekretarijata za uređenje prostora i održivi razvoj i Danijelom Šundić glavnom medžerkom Procona u konstruktivnom razgovoru sagledali su status realizovanih aktivnosti i definisali dalje korake u cilju stvaranja svih potrebnih uslova za završetak planiranih  projekata.

Za izgradnja zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Mojkovcu, Saveljić je naglasila da je eksproprijacuju zemljišta potrebno sprovoditi paraleleno sa postupkom realizacije projekta i izvijestila da je posjeta misije CEB-a odložena za jun. Direktorka ,,Procona“ je navela da su kroz prezentaciju glavnog projekta zatvora u Mojkovcu koju je podržao tim Zapadno-balkanskog investicijskog okvira (WBIF), predstavnici/e Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i drugih institucija, imali uvid u projekat izgradnje objekta u kom će boraviti osuđenici i pritvorenici te da će se ista dostaviti opštini na uvid. Država Crna Gora je u obavezi da sprovede projekat u djelo, započne i dovrši izgradnju zatvora. Za sjevernu regiju Crne Gore izgradnja je planirana u Mojkovcu i precizno definisana strateškim dokumentima i Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 23 i Strategijom izvršenja krivičnih sankcija.

Danijela Šundić glavna menadžerka ,,Procona“, dala je osvrt na projekat unapređenja sistema za upravljanje otpadnim vodama u opštini Mojkovac – izgradnja kanalizacione mreže i kazala da svi segmenti napreduju predviđenom dinamikom. Cilj ovog projekta je unapređenje sistema za upravljanje otpadnim vodama u opštini Mojkovac, izgradnjom nove fekalne kanalizacione mreže i njeno povezivanje na postojeće PPOV, kao i rekonstrukcija postojećeg kanalizacionog sistema za otpadne vode i sistema za odvod atmosfereske kanalizacije.

Leave a Reply