Opština Mojkovac reagovala: Pominjanje Srebrenice od strane DPS-a čiji je lider 90-ih godina odigrao veliku ulogu u ratnim dešavanjima, djeluje neozbiljno i smiješno

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić
Foto: Opština Mojkovac

Kabinet predsjednika Opštine Mojkovac reagovao je povodom medijske objave i prozivke od strane DPS-a Mojkovac pod naslovom ,, Umjesto da radi na dovođenju novih investitora, vlast se sastaje sa onima koji razaranja devedesetih nazivaju „otadžbinskim ratom“.
U dopisu dostavljenom našem mediju iz Delićevog kabineta poručuju :
,,Zaista smo gajili nadu da će se Demokratska partija socijalista u Mojkovcu pomiriti sa teškim porazom koji su doživjeli na lokalnim izborima i početi da se ponaša kao konstruktivna opozicija.
Ipak, najnovije saopštenje u kojem prozivaju aktuelnu vlast na čelu sa predsjednikom Opštine, Veskom Delićem, zbog posjete Boračke organizacije iz Republike Srpske, samo je odraz gluposti partije koja „sigurnim korakom“ izumire na političkoj sceni.
Zbog njihove „brige“ kako predsjednik troši svoje vrijeme, napominjemo da je sastanak sa istaknutim predstavnicima Boračke organizacije bio više nego konstruktivan, te da je sa njima dogovoreno da se prikupe informacije o ljudima sa teritorije opštine Mojkovac koji su učestvovali u otadžbinskom ratu, kako bi im omogućili da ostvare svoja prava po zakonu Republike Srpske.
Očigledno je da DPS-u smeta što će nova lokalna vlast promijeniti dosadašnji ignorantski odnos koji su oni imali prema borcima i porodicama stradalih u ratovima 90-ih godina.
Pominjanja Srebrenice od strane partije čiji je lider Milo Đukanović 90-ih godina prošlog vijeka odigrao veliku ulogu u ratnim dešavanjima, a prema njegovim izjavama – koje se lako mogu pronaći na internetu- podržavao srpsku vojsku naročito u Bosni i Hercegovini, zaista djeluje neozbiljno i smiješno.
DPS-u dobronamjerno savjetujemo da se naviknu na neki novi Mojkovac koji će raditi, između ostalog, i na osnaživanju veza sa svim zemljama regiona, Srbijom, Republikom Srpskom, Hrvatskom…
Mojkovac nije skrenuo sa puta prosperiteta kako to DPS navodi, već je od 5. decembra prošle godine naš grad krenuo ka novoj budućnosti koja će svim našim sugrađanima prižiti bolji ekonomski i društveni život.
Retrogradne ideje, koje spočitavaju novoj vlasti, ostaju sa DPS-om u „ćošak“ gdje su ih Mojkovčani i poslali 5. decembra. “ – navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Opštine Mojkovac
Delić polaže vijenac sa gostima iz boračke organizacije Republike srpske
Predstavnici boračkih organizacija i lokalne samouprave u kabinetu predsjednika Opštine Mojkovac, Veska Delića

Leave a Reply