Rođendanska nezgoda

Foto: authoritynutrition.com

Jednog dana upoznala sam jednog divnog gospodina i zaljubila se. Kada je postalo jasno da ćemo se uzeti, odlučila sam da prestanem da jedem pasulj.

Nekoliko mjeseci kasnije, na moj rođendan, pokvario mi se auto dok sam se vraćala kući s posla. S obzirom da sam živjela na selu, pozvala sam muža i rekla mu da ću kasniti, jer sam morala da odpješacim kući. Idući tako, uz put sam naišla na jednu malu krčmu iz koje se širio miris pasulja i ja jednostavno nisam mogla da odolim.

Pošto sam imala pred sobom da prepješacim još nekoliko kilometara, predpostavila sam da ću se putem osloboditi svih nuspojava dok ne stignem kući. Ušla sam u krčmu i za čas posla sam „sredila“ tri porcije pasulja. Kada sam nastavila da pješačim, potrudila sam se da oslobodim sav gas. Kada sam stigla, moj muž je bio radostan sto me vidi i veselo je rekao:

– „Draga, imam iznenađenje za večeru!“

Zatim mi je stavio povez preko očiju i odveo me do stolice za stolom za večeravanje. Sjela sam, i baš kad je hteo da mi skine povez, zazvonio je telefon.

Natjerao me je da mu obećam da neću dirati povez dok se ne vrati, i otišao da se javi. Pasulj koji sam pojela je još uvijek radio i pritisak je postao nepodnošljiv, tako da sam iskoristila priliku dok se moj muž ne vrati, nagla se na jednu stranu i ‘pustila’ jedan. Ne samo da je bio glasan, nego je i smrdeo kao kada kamion s djubrivom, prolazeći pored pilane, pregazi tvora.

Uzela sam salvetu s krila i žustro oduvala smrad. Zatim sam se nagla na drugu stranu i odvalila još tri. Smrad je bio gori od kuvanja kupusa. Načulivši uši na telefonski razgovor u susjednoj sobi, nastavila sam ovako da nižem narednih nekoliko minuta. Zadovoljstvo je bilo neopisivo. Kada je pozdravljanje preko telefona označilo kraj moje slobode, učinila sam jos nekoliko brzih kružnih pokreta salvetom da razduvam sve, vratila salvetu na krilo i uz osjećaj zadovoljstva i olakšanja, spustila ruke na krilo.

Lice mi je sigurno odavalo najneviniji moguć izraz kada se moj muž vratio i izvinuo što se tako dugo zadržao. Pitao me jesam li virila a ja sam ga uvjerila da nisam. U tom trenutku, skinuo mi je povez i dvanaest gostiju koji su sjedjeli za stolom u glas je uzviknulo:

– „Srećan rođendaaan!“

Izvor: inter-caffe.com

Leave a Reply