Otišao je Valter

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu

Foto: sarajevotimes.com

Koji dan prije vaskršnjih i prvomajskih praznika, zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo. Upućen je u bolnicu „Sveti Sava“, gdje su ga ljekari ove bolnice, poslije teškog moždanog udara, prije četiri godine, pridigli, i poslije oporavka u Selters banji procijenili da mu je gotovo isto tako ljekovita kućna njega. I, zaista, oporavio se u tom porodičnom gnijezdu koje je svijao sa njegovom Lulom, okružen uspomenama, fotografijama djece i unuka, za koje je posebno bio vezan, ali i oni za njega. Hrabrile su ga i posjete bliskih prijatelja i kolega. A posljednje su bile Dragana Gage Nikolića i Dragana Bjelogrlića. Bio je pod svakodnevnim nadozorom ljekarskog tima.

Prije ovog moždanog udara, Bati je 2006. popustilo srce. Bila je to godina posle optužbi da mu je sin Miljko jedan od onih iz „stečajne mafije“. Uslijedili su pritisci, svjedočenja… Sudarao se Bata sa dotad neviđenom harangom na njegovog sina.

Tako je počelo urušavanje Batinog zdravlja. Srčani, a potom moždani udar, pa gangrena koju je pokušavao da izliječi na Kubi. I sve bi, posle ovog liječenja, moguće je, bilo na zdravlje, da se Bata 2014. godine nije povrijedio na snimanju filma „Led“. To je, veruju ljekari, „presjeklo“ dobijenu protivgangrenoznu terapiju. Bolest je podmuklo napredovala – do ovih dana, kada je stručni tim kardiovaskularne bolnice „Dedinje“, uz saglasnost porodice, odlučio, krajem protekle nedjelje, da Bati amputira dio lijeve noge i pokuša da mu produži život.

Izvor: novosti.rs

Leave a Reply