Nove mjere: Bez ograničenja broja ljudi u objektima zatvorenog i otvorenog tipa

Pred početak Mojkovac festa 2019.g.

U Crnoj Gori od danas se ukida ograničenje broja osoba u objektima zatvorenog i otvorenog tipa, navodi se u novim mjerama protiv koronavirusa koje je usvojila Vlada.
Mojkovac fest 2019.g.

Kako su saopštili iz Ministarstva zdravlja, Vlada je to odlučila saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire.
„Vlada je odlučila da se novim mjerama protiv koronavirusa, a koje stupaju na snagu danas, ukine mjera kontrole broja lica u objektima zatvorenog i otvorenog tipa, zavisno od prostornih kapaciteta, tako da ona više nije obavezna, ali ostaje kao snažna preporuka“, kaže se u saopštenju.

I dalje se preporučuje nošenje zaštitnih maski osobama oboljelim od hroničnih bolesti, starije životne dobi i imunokompromitovanim osobama, naročito ako borave u zatvorenim prostorijama.

Sve ostale važeće mjere, kako je saopšteno, ostaju na snazi do 2. juna.

Iz Ministarstva su kazali da će praćenje i razvoj epidemiološke situacije uticati na eventualno predlaganje novih mjera.

„Snažna preporuka i dalje se odnosi i na vakcinaciju naročito trećom dozom vakcine protiv COVID-19, posebno ugroženih kategorija stanovništva“, kaže se u saopštenju.

Leave a Reply