Mlade nade: Mojkovčanka Anđela Petrović karijeru nastavlja u Španiji

Anđela sa drgaricama iz tima
Foto: Pixi

Još jedan biser mojkovačkog kraja Anđela Petrović svoju karijeru nastavlja i usavršava u Španskom “HB CAMARGO 74”.
Anđela je svoje prve rukometne korake počela učiti u školskoj rukometnoj sekciji. 
Iz dana u dan ljubav prema rukometu je bila sve veća. Njeni profesori su odmah u njoj prepoznali talenat, pa je tako Anđela odlučila da napravi korak više i potraži svoje usavršavanje u nekom rukometnom klubu. 
Kako u svom gradu rukometni klub nije imao žensku selekciju, ona je predano radila u jednom periodu sa mlađom muškom selekcijom RK Mojkovac, zatim individualno trenirala sa svojm ocem, inače velikim zaljubljenikom u rukomet, da bi nešto kasnije Anđela svoj angažaman pronašla u RK “Jedinstvo” u Bijelom Polju u kojem je prihvaćena kao u svom Mojkovcu i u svojoj genereciji nastavila trenirati i usavršavati se.
Svakim danom njen talenat i potencijal je bio vidljiv na svakom koraku, a nakon provedene tri godine u RK “Jedinstvo”, dalje angažovanje nastavlja u RK “Budućnost”, na poziv Uprave pomenutog kluba, koji u Anđeli prepoznaju izuzetan potencijal. 
Kako ističe sa ponosom je prihvatila i poziv za reprezentaciju Crne Gore, a onda za ovu sedamnaestogodišnjakinju stiže poziv koji nije mogla ni sama zamisliti.
Ponuda je stigla iz Španskog kluba
 “CAMARGO 74”. 
Nijesam mogla to ni zamisliti. Bilo mi je teško napustiti porodicu i svoju zemlju, ali sam pomislila da se otvara put moje životne želje.
Ovo je klub u kojem mogu ozbiljno da napredujem i usavršavam se. 
Ovdje su ljudi sjajni. Prihvatili su me od prvog dana fenomenalno. Osjećam se kao da sam kod kuće. Ovdje pohađam školu, profesori su takođe sjajni. Pomažu mi da usavršim jezik, sve je fantastično. 
Pored moje porodice koja je moj najveći oslonac, iako su daleko, sa mnom su u klubu Aleksandra Bazović i od skoro Marija Femić.
Na pitanje  kako je zadovoljna dosadašnjim postignutim rezultatima, Anđela ne krije oduševljenje.
U dresu reprezentacije Crne Gore
Foto: Pixi

Prezadovoljna sam svojom igrom, a ono čime se za sad mogu pohvaliti je da sam od 190 igračica, osamnaesta na listi strijelaca.
Postoje igračice u klubu koje nijesu čule za našu malu zemlju pa pokušavamo da ih upoznamo sa našim ljepotama i tradicijom pokazujući im fotografije i video snimke naše Crne Gore, a u prvom slobodnom periodu neke od njih će i posjetiti našu zemlju oduševljene njenim ljepotama.
Kao znak pažnje za doček i odnos prema nama poklonile smo svojim saigračicama majice  sa natpisom “DA JE VJEČNA CRNA GORA”, kao znak pažnje, za neka trajna sjećanja koja ostaju i nakon rukometa.
Puno lijepih pozdrava za moj Mojkovac i Crnu Goru, poručuje Anđela Petrović, a redakcija našeg Portala joj želi sreću u nastavku karijere.
Piše: I.V.

Leave a Reply