JANOVIĆ U OKVIRU AKCIJE “Čovjek i biosfera” SA NVO “GREEN HOME” BORAVIO U MOJKOVCU


U okviru saradnje sa NVO ,, Green home” ministar sporta i mladih Nikola Janović pozdravio je prisutne mlade ljude i otvorio predavanje “Čovjek i biosfera” održano u Domu kulture u Mojkovcu.  On je prilikom radne posjete Mojkovcu posjetio  i omladinski servis koji će uskoro početi sa radom, pružio podršku čišćenju korita rijeke Tare i sa premijerom Duškom Markovićem obišao novo dječije igralište, koje je smješteno na prostoru bivšeg jalovišta, a za koje je njegov resor obezbijedio sredstva.
Predavanju u Centru za kulturu prisustvovalo je po procjeni Ministarstva oko od dvije stotine mladih ljudi. Cilj predavanja bio je da se ukaže na značaj mladih i njihove uloge u očuvanju životne sredine.
Janović je prilikom posjete  omladinskom servisu koji će uskoro biti otvoren u Mojkovcu,poručio:
“Ministarstvo sporta i mladih, kroz otvaranje omladinskih servisa, radi na unapređenju uslova sa ciljem povećanja mobilnosti i participacije mladih u svim segmentima društvenog života, sa posebnim akcentom na odgovornost mladih prema njihovim lokalnim sredinama“.
Posjetio je i podržao akciju čišćenja korita rijeke Tare, pod sloganom “Ekološka patrola”, koja se održava sa ciljem uklanjanja rastinja i formiranja izletišta. Uz rijeku Taru postavljena su tri seta za odmor, kao i eduktivne table o ribljem svijetu u ovoj rijeci. U akciji su učestvovali gotovo svi zaposleni u Ministarstvu sporta i mladih, volonteri NVO ,,Green home“ i  oko stotinu pedeset  volontera i zaljubljenika u prirodu  iz opštine Mojkovac.
On je sa predjsednikom Vlade Crne Gore, Duškom Markovićem posjetio novopostavljeno igralište koje je finansijski podržao njegov  resor sa ugradnjom novih sportskih sprava, među kojima će biti i one prilagođene za najranjivije kategorije, tačnije za djecu sa posebnim potrebama.
U narednom periodu kako su istakli, Ministarstvo sporta i mladih dodatno će uložiti u sportsku infrastrukturu u Mojkovcu, kroz  biciklističku i trim stazu  za čije finansiranje je Vlada dala saglasnost.
 

Leave a Reply