Budva – policija, inspekcija i kancelarije kao spavaće sobe

Foto: cdm.me

Upravna inspekcija i policija pružaće asistenciju vršiocima dužnosti predsjednika Skupštine i opštine Budva Snežani Kuč i Vladimiru Bulatoviću da pristupe radnim mjestima u opštinskim prostorijama, jer dosadašnje rukovodstvo opštine nije htjelo da primi rješenje o upravnom postupku.

A u rješenju koje je napisano nakon obavljenog nadzora inspektora Ministarstva javne uprave, naređuje se sekretaru Skupštine opštine Budva i sekretaru Sekretarijata za lokalnu upravu da omoguće Snežani Kuč, koja je imenovana za v.d. predsjednice Skupštine, i Vladimiru Bulatoviću, koji je sada v.d. predsjednika opštine, ulazak u službene prostorije, kao i da im se na raspolaganje stave službeni pečati i nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave.

Vršioci dužnosti predsjednika Skupštine i opštine Budva Snežana Kuč i Vladimir Bulatović uputili su Ministarstvu javne uprave inicijativu za vršenje inspekcijskog nadzora u Opštini Budva sa zahtjevom da im se obezbijede potrebni tehnički i drugi uslovi neophodni za vršenje poslova i radnih zadataka po osnovu navedenih odluka o vršenju funkcija koje je izglasala većina 17 odbornika Skupštine opštine.

“Ne radi se ni o kakvom upadu u Opštinu. Koleginicu Kuč i mene su pozvali iz Upravne inspekcije i obavijestili nas da je upravni postupak koji smo tražili završen. Sa inspektorima smo otišli do Opštine i čekali da neko primi to rješenje. Nakon izvjesnog vremena shvatili smo da niko neće doći da ga zavede i otišli smo. To je sva priča”, rekao je sinoć Dnevnim novinama Vladimir Bulatović.

Dosadašnji predsjednik budvanske opštine Marko Carević kazao je juče medijima da bez sudskog naloga niko ne može da uđe u Skupštinu opštine, te da je da podnijeta krivična prijava izbog zlupotrebe službenog položaja, jer su pokušali da ljude sa ulice uvedu u zgradu Opštine. On je sa saradnicima otišao do stanice policije da sačeka upravne inspektore.

Oni su, međutim, odbili da se susretnu sa Carevićem, koji im je tražio da objasne “zašto su poslije radnog vremena krenuli da vrše nadzor”.

On je zatim pokušao da razgovara sa načelnikom Direkcije pri Ministarstvu javne uprave Senadom Crnovršaninom, kojeg je policija sprovela do prostorija stanice policije.

“Ovo je desant na Opštinu Budva. Nećemo to dozvoliti i životima ćemo braniti imovinu budvanske Opštine”, poručio je Carević.

On je policiji poručio da dobro vodi računa šta će da radi i da ne prekorači svoja ovlašćenja, jer zakone Crne Gore moraju svi poštovati, a optužio je Kuč i Bulatovića da su direktni krivci.

Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović je kazao da je “na sceni pravna hajdučija”.

“Pošto je DPS pravno, politički i na svaki drugi način nadmudren, pokušali su silom da uvedu Kuč i Bulatović”, rekao je Radović.

On je dodao da će spavati u zgradi Opštine Budva.

U međuvremenu, Demokratski front Budva je na svojoj Fejsbuk stranici objavio “da se policija sprema da upadne u zgradu Opštine Budva”.

“Pozivamo građane da se okupimo u što većem broju i spriječimo puč koji se DPS sprema da uz pomoć državnih organa i gole sile izvede”, stoji u objavi na FB profilu DF-a.

Ispred zgrade Opštine okupilo se nekoliko destina građana, a znatan broj je bio i u kancelarijama u zgradi SO.

Podsjetimo, smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nedavno je pocijepao odluke o njegovom i razrješenju sada bivšeg predsjednika opštine Marka Carevića, koju su u SO donijele da ovjere odbornica Crnogorske Anđela Ivanović i novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika parlamenta Snežana Kuč iz Demokratske partije socijalista.

Radović je dolazak Ivanović i Kuč i cijepanje odluka neovlašćeno snimao.

O svemu je sačinjena i službena zabilješka.

RJEŠENJE ZALIJEPLJENO NA STAKLU

Inspektori Upravne inspekcije su čekali da neko od službenika SO Budva primi i zavede njihovo rješenje. Pošto se niko nije pojavljivao, oni su rješenje zalijepili na staklo jedne od kancelarija.

“To je isto kao da je rješenje primljeno i zavedeno. Ne mogu zakoni Crne Gore zavisiti od volje nekog službenika da li će da zavede i primi neki akt ili neće”, rekao je sagovornik Dnevnih novina koji je želio da ostane anoniman.

Pribilović: Sprovodimo zakon, ne utičemo na dešavanja u Budvi

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović kazala je juče u parlamentu da resor na čijem je čelu ni na koji način ne može da utiče na trenutna dešavanja u Opštini Budva, niti da narušava izbornu volju građana Budve.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović pitao je ministarku da li Ministarstvo kojim rukovodi, kao i pojedini članovi režima i crnogorskog podzemlja stoje “iza očigledne političke korupcije u Budvi, kojom se planira narušavanje izborne volje građana”.

Pribilović je kazala da je Ustavom utvrđeno da se u lokalnoj samoupravi odlučuje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika, te da je Opština samostalna u vršenju nadležnosti.

Đukanović je nakon odgovora istakao da se Ministarstvo povodom dešavanja u Budvi u prethodnom periodu jasno svrstalo na stranu Demokratske partije socijalista, što je, kako je rekao, još jedna potvrda da u Crnoj Gori ne postoje institucije, već partijske filijale na svim nivoima.

cdm.me Dnevne novine

Leave a Reply