Đukanović: Izbori krajem avgusta ili početkom septembra


foto:MINA


Podgorica, (MINA) – Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani krajem avgusta ili početkom septembra, kazao je pred Milo Đukanović nakon konsultacije sa predsjednicima dijela parlamentarnih partija.
Đukanović je novinarima u Vili Gorica rekao da se traži optimalan termin .
„Vjerujem da ćemo kroz komunikaciju doći do preciznog termina ovih dana“, kazao je Đukanović.
On je kazao da su svjesni da je zbog iznenadne situacije sa koronavirusom ostalo veoma kratko vrijeme u kojem treba početi pripremne aktivnosti za izbore.
„Imamo najava da se stvari ponovo mogu komplikovati, i tada je najvažnije da Crna Gora ima legitimnu vlast koja će imati puni kapacitet da štiti naše interese. Razmišljanje je da izbori budu posljednji dani avgusta ili početak septembra“, rekao je Đukanović.
Kako je naveo, jedan broj parlamentarnih subjekata se odazvao njegovom pozivu na konsultacije.
„Dobio sam jasne smjernice koje izgledaju tako da pokušamo da imamo jedan izborni dan i za lokalne i parlamntarne izbore. Mislim da imamo uslove da ih organizujemo u jednom danu“, kazao je Đukanović.
On je rekao da je na njemu bilo da pokaže demokratsku spremnost da sasluša sve lidere, „a na njima je bilo da odluče da li će tu priliku iskoristiti ili ne“.
Đukanović je kazao da ga ne iznenađuje odnos lidera opozicionih paritija koji se nijesu odazvali pozivu.
„Ono sto me malo iznenađujuće je što pokazuju ignorisanje demokratskih standarda koji su univerzalni, a jedan od tih njih je da svi oni koji pretenduju na izbore razmjenjuju mišljenja. Mislim da je riječ o namjeri opozicije da kroz izbjegavanje komunikacije blagovremeno krenu u alibi za očekivani ishod“, naveo je Đukanović.

Leave a Reply