Bivši službenik UIKS-a „pao“ u Holandiji sa kokainom i snajperom

Bivši službenik UIKS-a Dejan Đuranović (35) iz Danilovgrada uhapšen je u Holandiji kada je policija prilikom pretresa kod njega pronašla 10 kilograma kokaina, snajpersku pušku i 30.000 eura, saznaje Pobjeda.

Prema pisanju holandskog portala AD, Crnogorac sa snajperskom puškom i 10 kilograma kokaina skrivao se u rezidencijalnoj kuli Binnenrotte u Roterdamu.

“Snajperska puška, 10 kilograma kokaina i 30.000 eura u gotovini. To je policija pronašla u stambenoj kuli u roterdamskom Binnenrotteu”, piše ovaj portal.

Dodaju da je uhapšen 35-godišnji muškarac iz Crne Gore koji je tamo bio i da se sumnjiči za posjedovanje droge, oružja i pranje novca.

“Fantomsko prebivalište odnosi se na kuće koje su ilegalno naseljene. Vlasnik nekretnine ga iznajmljuje preko brokera. Kada stanar nije prijavljen na adresi, to mjesto se naziva „Prebivalište duhova”. Pojam se često odnosi na stanove u stambenim kulama u kojima postoji malo socijalnih kontakata između stanovnika”, prenosi portal AD.

Prema saznanjima Pobjede, o hapšenju Đuranovića zvanično je obaviještena crnogorska policija, koja je razmijenila podatke sa kolegama iz Holandije.

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, holandske vlasti utvrđuju da li je Đuranović dio kriminalne grupe i po čijem nalogu je krio snajpersku pušku, kokain i novac.

S obzirom da se tereti za pranje novca, istražitelji vjeruju da je u ovaj slučaj uključeno još osoba, a istražuju se i njegovi kontakti sa osobama koje su označene kao članovi škaljarskog klana.

cdm.me Pobjeda

Leave a Reply