Tuži eBay jer joj je zabranio prodaju Sunca

Foto: coolrain44.files.wordpress.com

Sud u Madridu saopštio je da Maria Angeles Duran ima pravo da pokrene sudski proces protiv eBay-a pošto je popularna internet prodavnica blokirao njen račun putem koga je prodavala parcele na Suncu!

Bizarno suđenje je zakazano za sredinu jula ove godine. Špankinja Duran je registrovala kod notara da je vlasnik Sunca a na ideju je došla jer je jedan Amerikanac regsitrovao Mjesec na svoje ime.

Ona kaže da je sve po zakonu i da međunarodni sporazum sugeriše da nijedna zemlja nema prava da proglasi vlasništvo nad bilo kojom planetom. Ali kako ističe ne postoji ni jedan zakon koji brani da pojedinac proglasi svoje vlasništvo nad ovim nebeskim tijelima.

„Nisam glupa, znam zakon. Uradila sam ono što je mogao svako da uradi, samo sam se ja sjetila prva“, izjavila je medijama Duran.

Ona inače od 2013. godine je počela da prodaje parcele na Suncu po cijeni od jednog evra za metar kvadratni na eBay-u.U ponudi je pisalo da potencijalni kupci imaju mogućnost da pazare „novu stvar, neotvorenu i neoštećenu.“ Ko god da je kupio dobio je sertifikat o tome da je vlasnik parcele na Suncu.

Ona je, kako tvrdi, dobila je 600 porudžbina ukupne vrijednosti 1.200 evra ali su neki kupci ostali razočarani zbog zatvaranja njenog profila. eBay je zatvorio njen nalog jer je vjerovao da se radi o čistoj prevari.

Iako je kako ona tvrdi eBay naplatio proviziju od 101 evra, ona nije uspjela da uzme novac od kupaca. Tužila eBay 2014. zbog kršenja ugovora tražeći 10.000 evra kao odštetu. Mada je eBayj je pokušao da se dogovori vansudski, Duran nije pristala na to jer nije znala koliko bi u tom slučaju dobila novca.

Izvor: zanimljivostidana.com

Leave a Reply