Turisti iz Srbije da mogu da uđu bez ograničenja i testova

foto: gov.me

Crna Gora će se truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova, saopšteno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i premijerke Srbije Ane Brnabić.

Borovinić Bojović je ocijenila da je neophodno nastaviti i produbiti saradnju Crne Gore i Srbije u cilju prevazilaženja krize izazvane koronavirusom.

Ona je, tokom drugog dana dvodnevne posjete Srbiji, apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Na sastanku se, kako obavještavaju u saopštenju Vlade, razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije koronavirusa i bilateralnim odnosima.

Borovinić Bojović je zahvalila za dosadašnju pomoć u procesu vakcinacije stanovništva Crne Gore i istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti.

Naša delegacija navela je da su pripreme za ljetnju turističku sezonu uveliko u toku i da će se zemlja truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Brnabić je poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susjedima u borbi protiv koronavirusa, kao i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreći o bilateralnim odnosima premijerka Brnabić je istakla da je i temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

Delegaciju Vlade Crne Gore, predvodila je ministarka zdravlja, a u sastavu je bio i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović. Ovim susretom je i zaokružena dvodnevna posjeta Srbiji.

izvor: rtcg

Leave a Reply