Spajić: Grant Evropske unije od 112 miliona dokaz da imamo sposobnu administraciju

Spajić sa ministrima Radulovićem i Gorčevićkom, kao i rukovodstvom Ministarstva kapitalnih investicija 43. Vlade na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem. 
(Foto: Gov.me)

,,Grant u iznosu od 112 miliona eura za modernizaciju željeznice potvrda je da Crna Gora ima administraciju sposobnu da odgovori zahtjevima i strogim standardima Evropske unije“ , poručio je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ministrima Filipom Radulovićem i Maidom Gorčević kome je prisustvovalo rukovodstvo Ministarstva kapitalnih investicija 43. Vlade na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem. 
 
“Želim da čestitam predstavnicima sadašnje i bivše administracije na preduzetim aktivnostima koje su izraz odgovornog odnosa prema državi i povjerenom poslu, a koji ima ishodište u značajnoj podršci Evropske unije našoj zemlji u iznosu od 112 miliona eura. Dobar posao koji je započelo Ministarstvo kapitalnih investicija na najbolji način završilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva 44. Vlade. To je primjer kako se treba odnositi prema poslu i prema građanima”, poručio je premijer Spajić. 
 
Bivši ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je iskazao zahvalnost na pozivu premijera koji je, kako je istakao, izraz uvažavanja i prepoznavanja rada i rezultata prethodnoj administraciji. “Čini nam čast što su naši napori dali rezultat i što će građani imati korist od toga. Čestitam i aktuelnom rukovodstvu Ministarstva saobraćaja i pomorstva na dobro obavljenom poslu” , istakao je Ibrahimović. 
 
Na sastanku je bilo riječi o projektima izgradnje saobraćajne infrastrukture i bolje regionalne povezanosti, te o planovima za  valorizaciju aerodroma i iskorišćavanju potencijala Luke Bar. 
 
Sagovornici su ocijenili i da se Crna Gora mora bolje povezati sa tradicionalnim ekonomskim tržištima, te da je sa susjednim zemljama potrebno pripremiti zajedničke projekte i iste kandidovati za podršku od strane Evropske unije. 
 
U kontekstu jačanja saobraćajne mreže unutar države potrebno je što skorije pristupiti nastavku izgradnje autoputa i stvoriti uslove za početak izgradnje Jadransko-jonske autoceste, poručili su sagovornici.  
 
Na sastanku je ocijenjeno i da je proces modernizacije željeznice sredstvima dobijenim od strane Evropske unije potrebno osnažiti i nabavkom novih vozova za šta su, kako je ocijenjeno, već preduzeti neophodni koraci.   
 
Sastanku su prisustvovali i bivši državni sekretari Admir Šahmanović i Dajana Perković, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Leave a Reply