Seminar trube i klarineta u Nikšiću

Kulturni centar “Punkt” iz Nikšića proteklog vikenda organizovao je dvodnevni  seminar trube i klarineta, a predavači su bili profesori iz Kostarike, Marineli Rodrigez Kesada i Francisko Perez Ferer

f52cb88ded8696e4985db5720cee713c
Foto: Svetlana Mandić, vijesti.me

“Seminar je bio primarno edukativnog karaktera i kroz niz radionica naši gosti iz Kostarike prenijeli su iskustvo i znanje zainteresovanim polaznicima seminar je organizovan u cilju podsticanja rada nedavno obnovljenog Gradskog orkestra”, saopštili su iz “Punkta”.

Seminaru je prisustvovalo 25 polaznika, počev od učenika osnovne muzičke škole, preko srednje, do Muzičke akademije.

“Cilj seminara je bio da se polaznicima ukaže na njihove muzičke nedostatke, posebno na one koji se odnose na sviranje trube i klarineta. Gostujući profesori su zadovoljni učesnicima seminara, njihov željom da napreduju i da nauče nešto novo”, kazala je Miljana Peković, iz “Punkta”.

Zadovoljna je bila i publika koja je imala priliku da prisustvuje koncertima na platou ispred Gradske kuće gdje su nastupili profesori iz Kostarike zajedno sa nikšićkim Gradskim orkestrom, gitaristom Slobodanom Bogdanovićem i “Percussion” bendom. Korepetitorka na koncertima bila je Ivana Pešić.

Izvor: Svetlana Mandić, vijesti.me

Leave a Reply