Rumun 40 godina vozio bez vozačke dozvole

Foto: counselheal.com

 
Rumun Gheorghe Ungureanu je bez vozačke dozvole ostao još daleke 1976. godine, te mu je ona bila privremeno oduzeta zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
 
Međutim u to vreijme kada mu je prestala zabrana upravljanja motornim ovzilom rumun se nije se ni potrudio da ode po dozvolu, pa je njen rok važnosti u međuvremenu istekao. Tako je Gheorghe nastavio da upravlja različitim vrstama vozila počev od automobila pa sve do kamiona.
 
Godine su prolazile jedna za drugom i Rumun je u jednom trenutku čak otišao da radi kao vozač u Francusku, gde se zaposlio uz izgovor da su mu je dozvola ukradena.
 
Ipak vozačka sreća ga je napustila kada se vratio u svoju rodnu domovinu i nakon što je 39 godina vozio bez dozvole policja ga je zaustavila i to  zbog prebrze vožnje u blizini mjesta u kome živi a pošto su otkrili da vozi bez dozvole Gheorghe preveden je sudiji. Sada ovaj „spretni“ vozač je  suočen s mogućom kaznom zatvora u trajanju do 3 godine.
 
U mnogim zemljama zakonodavac je predvideo da se za pojedine prekršaje vozač kazni oduzimanjem dozvole na određeno vrijeme. 
 
Ova sankcija, međutim, nije prepreka velikom broju nesavesnih vozača da nastave da voze bez dozvole nadajući se da ih policija neće zaustaviti.
 
Izvor: zanimljivostidana.com

Leave a Reply