Ručna bomba uništena, teže povrijeđen Mojkovčanin

Pripadnici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) u Direktoratu za zaštitu i spašavanje danas su, u mjestu Polje u Mojkovcu, uništili ručnu bombu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).Navodi se da je bomba M52 P3 morala biti uništena na licu mjesta jer nije bila bezbjedna za transport, a predstavljala je i veliku opasnost za stanovnike tog područja.Iz MUP-a su kazali da je ranije danas V.F. iz mjesta Polje uređujući imanje našao kesu koju je bacio u vatru, a u kojoj su bile dvije ručne bombe i šest kapsli.„Od detonacije kapsli V.F. je zadobio teže tjelesne povrede, a samo pukom srećom nijedna bomba nije eksplodirala“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je jedna bomba zbog opasnosti morala biti uništena na licu mjesta, a drugu su pripadnici Odsjeka za NUS transportovali na za to predviđenu lokaciju, i ona će biti uništena u skladu sa procedurama.

Pripadnici Direktorata za zaštitu i spašavanje apelovali su na građane da kada pronađu bilo koje neeksplodirano ubojno sredstvo ne preduzimaju nikakve radnje, već isto odmah prijave na broj 112.

izvor:mina

Leave a Reply