Radunović poručio: Stekli se uslovi za početak blokade

Slaven Radunović
Foto: Skupština CG
Stekli su se uslovi da Demokratski front (DF) krene sa blokadom Crne Gore, kazao je poslanik tog političkog saveza Slaven Radunović, navodeći da je 49 poslanika zatražilo da sjednica parlamenta, na kojoj bi se birao predsjednik Skupštine, bude održana 1. marta.

Na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, kojoj je predsjedavao Strahinja Bulajić, bili su Miloš Konatar (GP URA), Dragan Ivanović (SNP), Slaven Radunović (DF), Branko Radulović (PzP), Branka Bošnjak (PzP), Danijel Živković (DPS), Raško Konjević (SDP), Ivan Brajović (SD), Ervin Ibrahimović (BS).
Radunović je novinarima, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, rekao da za ostale poslanike to nije prihvatljivo, jer nije poznato ko bi bio kandidat za šefa parlamenta.
„Klub Demokratske partije socijalista (DPS), podržan od još nekoliko klubova, ukupno 49 poslanika, spremni su da se sjednica, na kojoj bi se izabrao predsjednik parlamenta i vodila rasprava o Zakonu o lokalnoj samoupravi, održi 1. marta“, kazao je Radunović.
On je naveo da su se stekli uslovi da DF pokrene mehanizam „blokadom protiv izdaje“, jer je, kako je rekao, među tih 49 poslanika bilo i pet poslanika Socijalističke narodne partije (SNP).
„Ja apelujem na kolege iz SNP-a da to ne dozvole, i da ostanu vjerni ljudima koji su ih glasali 30. avgusta 2020. godine. Vrlo brzo pokrećemo proces blokade, jer se ovo na ovaj način ne može završiti“, kazao je Radunović.
On je rekao da ne zna šta će da odluči vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić, ali da je, kako je naveo, siguran „da on nije za to da drži ruku DPS-u“.
„Bulajić neće vršiti opstrukciju da do avgusta ne zakazuje sjednicu“, naveo je Radunović i dodao da je siguran da će sjednica biti zakazana u razumnom roku.
Šef poslaničkog kluba „Mir je naša nacija“ Boris Bogdanović (Demokrate) obavijestio je ranije Bulajića da neće prisustvovati današnjoj sjednici Kolegijuma.

Leave a Reply