Prvi milion Dražena Bakovića

Dražen Baković

Sa dvanaest godina Dražen je krenuo u svoju prvu životnu avanturu – muzičko takmičenje „Pinkove zvezdice“.Te takmičarske sezone stigli su klinci iz šest država da pokažu svoj dar

Danas živimo u svijetu „poznatih“, ma šta to značilo. Tako je mladima serviran život. Većina se upustila u tu avanturu „dajući sebe“ na fejsbucima, instagramima, jutjubovima, raznim rijaliti kombinacijama vjerujući da je to „pravi put“ – put ka svijetu „poznatih“. Ali, nisu svi inficirani ovim fenomenom savremenog življenja, ima i onih, imunih, koji krče svoje puteve na drugačiji način iako su postali poznatiji od svih “poznatih” iz svog okruženja.

Dražen Baković je djetinjstvo do osnovne škole proveo u Štitarici, selu nadomak Mojkovca. Od tada živi u Podgorici.

Sa desetak godina već „skida“ zahtjevne pjesme i pjevuši šetajući sa ocem Novakom po obroncima Sinjavine ili pomažući babi Petrani da pripremi drva prije nego zima i snjegovi poklope mojkovački kraj.

Sa dvanaest godina krenuo je u svoju prvu životnu avanturu – muzičko takmičenje „Pinkove zvezdice“. Te takmičarske sezone stigli su klinci iz šest država da pokažu svoj dar.

I onda je krenula magija.

Poslije prvog kruga Dražen je počeo da osvaja i žiri, i publiku u studiju, i milione onih koji su pratili Zvezdice pored malih ekrana.

U svakom takmičarskom krugu magija je bila sve veća i veća.

„Dražen je ozbiljan pjevač. Fantastičan pjevač. Sjajna energija i način na koji prenosi emociju. To je veličina umjetnika. Dražen nije više pjevač – postao je ozbiljan umjetnik“, jedan je od prvih komentara člana žirija Goce Tržan, koja nije krila oduševljenje od njegovog prvog nastupa.

„Sviđa mi se Draženov stav na sceni, njegova duša pjeva, ima sve to što treba da ima u sebi. On nas kupi svojim glasom i stavom! Nije mu stalo šta će da se desi već se od početka do kraja bavi pjesmom i zrači“, izgovarao je Sergej Ćetković videći u Draženu budućnost crnogorske muzičke scene.

Kako se kraj takmičenja približavao Dražen je ostajao i dalje na sceni, poslije mnogih koji su sa nje „odlazili“.

„Šta reći, Dražen je naš ljepotan koji predivno pjeva i ne može mu se ništa zamjeriti. Uživanje od početka do kraja – boja glasa, način pjevanja, pjesme koje bira. Neka nastavi ovako i mislim da je među prvih nekoliko, ako ne i sam pobjednik“, komentarisala je Jelena Tomašević.

Dražen je kroz takmičenje uspio da „iznese“ hitove pjevačkih asova bivše Juge „kao da su njegove autorske pjesme“, kako su naglašavali iz žirija – „Ne kuni me ne ruži me majko“, „Zajdi, zajdi“, „A što ću ti ljubav kriti“, „Dobro veče tugo“, „Lelo“…

U Super finalu, poslije devet mjeseci takmičenja, Dražen Baković je osvojio drugo mjesto.

Poslije glasanja žirija i publike iz svih šest država.

Talenat.

Emocije.

Način izvođenja.

To je magija Dražena Bakovića.

Dječaka iz Štitarice.

Njegovi klipovi na Ju tjubu imaju preko milion pregleda.

Na ulici, u tržnom centru, u parku prepoznaju ga fanovi i žele fotografiju sa njim.

Dražen Baković postao je poznatiji od svih „poznatih“ iz njegovog okruženja.

 „Prija to meni kad me prepoznaju, slikaju se sa mnom, pišu lijepe komentare na internetu“, kaže Dražen. „Ne znam, možda će pjevanje biti moja budućnost. Neću se više takmičiti. Sad mi je bitno da se bavim školom.“

Mirko Rakočević

Leave a Reply