Premijera pjesme za Eurosong u Splendidu

Foto: radovic-weddings.com

Pjesma kojom će Crnu Goru na predstojećem 60. Eursongu predstavljati Nenad Knežević Knez biće premijerno predstavljena 21. marta. U specijalnom, direktnom prenosu iz hotela Splendid, biće prikazan i spot, a o numeri, pored Kneza će pričati i njeni autori.

“Trebalo je da prezentacija pjesme bude 20. marta, međutim baš tada, autor muzike Željko Joksimović je imao zakazan koncert u Sofiji. Zato smo to sve pomjerili za dan kasnije, jer ipak bez njega to ne bi bilo to. Takođe smo za tu priliku pripremili i progodan program”, potvrdio je “Vijestima” Knez.

Za video je imao samo riječi hvale, ističući da atmosfera prati priču pjesme, a nada se da će među sjajnim kadrovima koji su uhvaćeni biti predjeli koji se do sada nijesu pojavljivali u evrovizijskim spotovima.

Tekst za pjesmu pisali su Marina Tucaković i Joksimovićev dugogodišnji saradnik Dejan Ivanović. Knez nije želio da otkrije ime numere sa kojom će nastupiti 21. maja u prvom dijelu, druge polufinalne večeri Eurosonga u Beču, a na pitanje da li će u aranžmanu imati etnomotive, po kojima je Joksimović poznat kad su numere za ovo takmičenje u pitanju, kratko je odgovorio:

“Pjesma nosi jak autorski pečat”.

Posebnu zahvalnost što je ovaj projekat izguran do kraja duguje, kako kaže direktoru Javnog servisa Radu Vojvodiću, a istakao je da su se i ovoga puta oslanjali na privatne veze.
U Splendidu će 21. marta biti predstavljena samo verzija pjesme na crnogorskom, iako umjetnik ima u planu da tu numeru otpjeva na nekoliko jezika.

“Na izdanju koje ću nositi sa sobom u Beč biće, nadam se, više verzija pjesme. Pored engleskog, razmišljali smo da numeru snimimo i na njemačkom jeziku, upravo zbog zemlje domaćina”, otkriva Knez.

Muzičar za sada ne zna ni kakav je plan kad je prezentovanje evrovizijeske pjesme u pitanju, ali se nada da će poput prošlogodišnjeg predstavnika Sergeja Ćetkovića biti jedan od učesnika londonske velike žurke.

“To je glavni događaj koji određuje koliko ko ima šansi dalje na takmičenju. Na osnovu nastupa u Londonu se čak sastavljaju i kladionice. Imamo otvoren poziv da učestvujemo tamo, i ulažemo ozbiljne napore kako bi bili dio te predevrovizijske žurke. To je Eurosong prije Eusoronga i zaista puno znači izvođačima koji se tamo pojave. Mislim da je upravo nastup tamo i promocija koju je imao dosta pomogla i Sergeju da prođe u finale“, siguran je Knez.

Iako evrovizijski fanovi još nijesu čuli pjesmu, trenutno kladionice crnogorskom predstavniku prognoziraju prolazak u finale, no on se pretjerano ne oslanja na to.

“Mislim da će sve to biti validno i presudno tek kad izađu sve pjesme. Ipak od pjesme sve kreće, i lobiranja, interesi, politika. Prije nego što sve pjesme za Eurosong budu izabrane ne treba se radovati prognozama” zaključio je Knez.

O konkurenciji se još nije informisao

Iako su posljednjih 20-ak dana predstavnike izabrale mnoge zemlje, Knez se nije puno informisao kakva mu je konkurencija.

“Posljednjih dana završavao sam svoju pjesmu, tako da sam dosta vremena provodio u studiju. Kada budem prezentovao svoju numeru, mogu da se opustim i da se posvetim preslušavanju ostalih izvođača. Jedino što sam čuo je pjesma srpske predstavnice Bojane Stamenov, koja je veoma neobična i interesantna, a još jednom je pokazala koliko je kvalitetan vokal”, istakao je Knez.

Izvor: Marija Vasić vijesti.me

Leave a Reply