Opština Mojkovac nastavlja saradnju sa predstavnicima manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“

Delić i Makević
Foto: Opština Mojkovac
Predstavnici manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“ i Opštine Mojkovac potpisivanjem novog ugovora nastavili su zajedničku saradnju, kojom se omogućava djeci iz mojkovačkih osnovnih i srednjih škola i mladima da učestvuju na prestižnom muzičkom takmičenju.
Predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić ugostio je direktora programa Davida Makevića i istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo u ovom projektu.
„Ovo je samo jedan u nizu projekata koji za cilj imaju obogaćivanje kulturnog i zabavnog života mladih u našoj opštini. Uvjeren sam da će kroz ovaj vid muzičke manifestacije naši mladi imati mogućnost da se upoznaju sa različitim kulturama i usavršavaju muzičke vještine“, kazao je Delić.
On je istakao da će ovaj projekat pružiti šansu mladima od 12 do 21 godine da pokažu svoj talenat ali i da na najbolji način predstave Mojkovac.
Direktor programa David Makević istakao je, da je sa današnjim danom Opština Mojkovac petnaesta opština koja se uključuje u projekat „Crna Gora u ritmu Evrope“.
„Drago mi je što se i ovoga puta projekat prepoznao u mojkovačkoj lokalnoj samoupravi i što novi ljudi na čelu opštine prepoznaju vrijednost ove manifestacije. Naš cilj je da podstičemo i razvijamo mlade talente i da imamo dobru komunikaciju sa lokalnim samoupravama“, rekao je Makević.
On je podsjetio da je projekat „Crna Gora u ritmu Evrope“ jedan od vodećih u regionu.
„Naš projekat se realizuje u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i u drugim zemljama Evrope koje za cilj imaju prepoznavanje i afirmisanje mladih talenata“. Od početka imamo dobru saradnju sa crnogorskim lokalnim samoupravama. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da se priključe. Takođe, napominjem da će jedna od ambasada Evrope, ambasada Izraela ili Australije biti dodijeljena kao partner lokalnoj samoupravi Mojkovca“, zaključio je Makević.
Podsjećanja radi projekat „Crna Gora u ritmu Evrope“ realizuje se od 2016. godine u Crnoj Gori.
Audicija će se održati u srijedu, 02.03.2022. godine u Centru za kulturu „Nenad Rakočević“ – Mojkovac, sa početkom u 19 časova.
Pravo učešća imaju pjevači i plesači id 12 do 21 godine.
Način prijave:
Za audiciju pjevača: poslati svoj video izvođenja pjesme u trajanju do jednog minuta.
Za audiciju ples: poslati ime, prezime i grad na Instagram stranici @ritamevrope ili putem vajbera na +381606555013
Uoči potpisivanja sporazuma Delić i Makević

Leave a Reply