Njujork tajms: Exit je u pet najboljih festivala na svijetu

U najužem izboru našli su se i najveći svjetski festivali, engleski Glastonbury, španski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget

Img_0533
Foto: www.travel.rs

Jedan od najuglednijih svjetskih listova Njujork Tajms, objavio je listu najboljih festivala na svijetu, gdje se EXIT našao među prvih pet, jednako rangiranih, saopštila je organizacija festivala. U ovom najužem izboru našli su se i najveći svjetski festivali, engleski Glastonbury, španski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget. U tekstu se kao prednost izdvaja koncept EXIT Avanture, koja se „posle magične tvrđave na obali Dunava seli na Jadransko more“.

exit-plaza
Foto: www.srbijadanas.rs

U opisu preporuke pored informacija da će na ovogodišnjem EXIT Festivalu nastupiti neka od najvećih zvijezda današnjice imena uključujući Wiz Khalifu, Ellie Goulding i Davida Guettu, Times navodi da oni koji priželjkuju više provoda bi trebalo da se upute na čuvenu plažu Jaz u Crnoj Gori, gdje se od 14. do 16. jula održava Sea Dance festival. Ove godine stigla su i druga, brojna priznanja svjetskih medija, pa su svoje preporuke za EXIT Avanturu dali još i CNN koji je naveo da je „EXIT puno više od muzike, a njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim“.

I britanski Gardijan je napisao kako je „ovaj nagrađivani festival, zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu“, a Dejli Miror je postavio pitanje: „Zašto ne biste spojili ljetovanje sa muzičkim festivalima uz odlazak u zemlje u kojima još niste bili? Ima smisla“, dok  je list Dejli Ekspres naveo da „i posle 16 godina, EXIT i dalje radi punom parom, a ovogodišnja ponuda nije za one slabog srca!“ Čak je i famozno italijansko izdanje prestižnog magazina „Vogue“ kratko i jasno poručilo: „EXIT je institucija svjetske festivalske scene!“

Prilikom ovogodišnjeg proglašenja Exita za Najbolji evropski muzički festival, „European Best Destinations“ u objašnjenju je naveo da je „EXIT jedinstven u festivalskom svijetu, jer je nastao iz studentskog pokreta uz snažnu misiju da pomogne mladima na Balkanu“.

Izvor: nedeljnik.rs

Leave a Reply