„Misteriozni šraf“ star 300 miliona godina pronađen u Rusiji

Foto: zaberaj.ru

Istraživači vjeruju da je, ovaj za sada „misteriozni šraf“, star 300 miliona godina. Ruski naučnici su ga pronašli sasvim slučajno dok su analizirali pad meteorita u regionu Kaluga u Rusiji.

I dan danas naučnici i istraživači su zbunjeni i ne znaju da li je ovaj „praistorijski šraf“ došao iz svemira ili predstavlja dokaz o drevnim civilizacijama koje su naseljavale Zemlju prije nekoliko miliona godina.

Fosil u vidu šrafa je dugačak oko 2 cm. On je otkriven u naučnoj ekspediciji grupe Kosmopojsk, naučno-istraživačke grupe odgovorne za sprovođenje istraživanja o NLO-ima, kriptozoološka istraživanja i paranormalnu pseudonauku.

Naravno, odmah je odnijet na paleontološku analizu, gdje je ustanovljeno da je kamen u kojem se on nalazi star između 300 i 320 miliona godina. Artefakt je analiziran čak i rendgenskom tehnologijom.

Mnogi naučnici su pokušali da objasne porijeklo „šrafa“ i daju neke detalje o njemu, pri čemu su neki naveli da su možda u pitanju krinoidi (morski krinovi). Međutim, ta teorija je odbačena pošto je šraf mnogo veći od prosječnih dimenzija ovih životinja.

Dakle, da li pronađeni šraf dokazuje da su vanzemaljci posjetili Zemlju prije nekoliko miliona godina? Da li taj šraf možda pripada nekom vanzemaljskom vozilu? Da li je u pitanju neka drevna civilizacija koja je posjedovala veoma naprednu tehnologiju koja je kasnije uništena? Sve ove teorije predstavljaju neke realne mogućnosti jer se još uvijek ne zna ništa o porijeklu ovog artefakta tj “ šrafa starog 300 miliona godina“.

Kako je moguće da je šraf preživio 300 miliona godina i ostao gotovo savršeno očuvan i netaknut? Bilo kako bilo ovaj „misteriozni šraf“ ostaje za sada tajna svima i običnim smrtnicima kao i načnicima…

Izvor: zanimljivostidana.com

 

Leave a Reply