Kuća koja „lebdi“ u vazduhu

Taj osjećaj „plutanja“ najbolje se može osjetiti kada se posmatranjem sa početka mosta koji vodi do same kuće, ne vidi stub na kome se kuća nalazi, te se stiče utisak da je u vazduhu i bez ikakve potpore. Sa svih ostalih strana se može videti betonski stub koji predstavlja osnovu kuće, ili pak predivan pejzaž koji je okružuje. Igrom perspektive iz svakog ugla kuće postiže se različiti osećaj i vizuelni doživljaj.

Autor ove prvobitno privatne kuće je arhitekta Frank Dikson, koji ju je sagradio 1970. godine. Tada je ona predstavljala najveću turističku atrakciju. Nakon što je kuća prodata 2003. godine, započela je njena rekonstrukcija u modernu, futurističku kuću koju je danas moguće iznajmiti.

Kuća se sastoji od jedne spavaće sobe, kuhinje i kupatila, a može se iznajmiti za dvoje po cijeni od 440 do 1,220 dolara za noć, u zavisnosti od doba godine, potražnje i ostalih faktora. Djeca i kućni ljubimci ne mogu boraviti ovde.

Do kuće vodi most koji se nalazi na visini od 40 m, a sama kuća je prozračna sa više prozora kroz koje se ogleda plavetnilo mora ispod i oko kuće. Namještaj je veoma moderan kao i sam dizajn kuće pa sve ovo čini da se ona svrstava u jednu od najpoznatijih i najpoželjnijih kuća za iznajmljivanje u Australiji.

Izvor: portalmladi.com
Foto: dailymail.co.uk

Leave a Reply