Grupa građana „Ne damo Mojkovac“, želi poboljšanje uslova života svih građana Mojkovca

Pokrenuli inicijativu za rekonstrukciju školske sale
Cilj: poboljšanje uslova života svih građana Mojkovca, a osnovna ideja vodilja da se ovaj grad razvija sa evropskim standardima u svim oblastima koje su od značaja za svakodnevni život građana
Budućnost Mojkovca leži u djeci, mladima, njihovom pravilnom razvoju i obezbjeđivanju uslova da oni u ovom gradu i ostanu da žive, zasnuju svoje porodice i nastave da Mojkovac čine boljim i prosperitetnijim, poručili iz novoosnovane Grupe građana „Ne damo Mojkovac“.
Naglašavaju da je njihov cilj poboljšanje uslova života građana Mojkovca.
„Ne damo Mojkovac“ je, kako su saopštili, pokrenula niz inicijativa za unaprijeđenje kvaliteta života građana Mojkovca, kako njihove riječi i ideje „ne bi ostale mrtvo slovo na papiru“.
„Dugi niz godina, mještani sela Prošćenje kod Mojkovca pokušavali su da obezbijede elementarne uslove za bezbjedno korišćenje fiskulturne sale tokom jesenjih i zimskih mjeseci. Do sada je dolazak hladih dana značio i prestanak sportskih aktivnosti za osnovce ove škole.“

„Pokrenult je inicijativu za obezbjeđivanje sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ ‘Radomir Rakočević’ u Prošćenju. Naša inicijativa naišla je na razumijevanje od strane Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju ove građanske organizacije.
Istakli su da će škola u Prošćenju u najkraćem roku dobiti funkcionalnu fiskulturnu salu sa svim pratećim sadržajima potrebnim za pravilan i savremen rad sa djecom.
„Ovo je samo jedna u nizu inicijativa koju će grupa građana ‘Ne damo Mojkovac’ pokrenuti, a sve u cilju unaprijeđenja života građana Mojkovca. Vratimo Mojkovac Mojkovčanima“, zaključuje se u njihovom saopštenju .
Učenici na času fizičkog vaspitanja u OŠ,,Radomir Rakočević, Prošćenje.
Foto: FB stranica škole

Leave a Reply