,,Gintaš“ gradi u Mojkovcu


Danas je u radnoj posjeti  Mojkovcu  predsjednik i osnivač ,,Gintaš“  kompanije, Nedžip Nađi Doruom  sa predsjednikom opštine, Rankom Mišnićem  i saradnicima predstavio projekat izgradnje fabrike za preradu voća.  Fabrika će biti izgrađena u novoj Biznis zoni u Babića Poljima, po mnogima jedinstvenoj u Crnoj Gori koja u potpunosti  ima sređenu kompletnu infrastrukturu, izgrađenu:  vodovodnu i kanalizacionu mrežu, elektro mrežu, pristup lokacijama i drugo.  Procijenjena vrijednost projekta je četiri miliona eura, a zapošljavaće stalno dvadeset radnika i sezonski minimum  još trideset. Fabrika će se prostirati na površini od 11.000m2.
Projekat  je trebao  biti započet u prošlom mjesecu ali je pandemija Covid -19, promijenila rokove početka izgradnje, a posljedično i završetka . Oprema, radnici i stručni tim iz Turske izvršiće montažu objekata i izgradnju čitavog kompleksa kada to dozvoli situacija, odnosno prođe opasnost od virusa i radovi se sprovedu u sigurnim uslovima.
G-din Doruom je posebno izrazio  interesovanje za  proizvode od bobičastog voća i sa predsjednikom Mišnićem obišao više plantaža maline i borovnice kako bi se upoznao sa stanjem , mogućnostima proizvodnje i  problemima u proizvodnji  ovog voća, izrazivši neskriveno zadovoljstvo  sa mogućnostima koje nudi mojkovačka opština za ovu vrstu djelatnosti i biznisa.
Ovaj projekat i njegova realizacija potvrđuju ranije optimistične najave predsjednika mojkovačke opštine Ranka Mišnića ,, Da poljoprivreda i turizam imaju kapacitete da donesu boljitak ovom kraju i njegovim žiteljima, uprkos – kako je kazao – ovom do sada nezabilježenom  udaru  virusa koji je promijenio lice svijeta, posebno u oblasti turizma i teško ranio sve njegove vitalne funkcije. Uz pokrenute, djelimično i završene projekte lokalne samouprave podržane od Vlade Crne Gore kao izgradnja SKI centra ,,Žarski“ i druge, našoj sredini se osmjehuje bolja i vedrija budućnost sa investitorima kao što je gospodin Doruom i njegova firma koja će uposliti oko pedeset Mojkovčana stalno i sezonski“- zaključio je Mišnić.

Radio Mojkovac
Doruom i Mišnić na lokaciji izgradnje fabrike
Dio Biznis zone,, Babića Polja“

Leave a Reply