Dubai gradi najveći panoramski točak na svijetu

Foto: mediaoffice.ae

Budući najveći budući panoramski točak na svijetu gradi kompanija Meeras Holding piše Arabianbusiness.com

Sa ovom visinom od 210 metara panoramski točak iz Dubaija koji je dobio ime „Dubai Eye“ će postaće najveći na svijetu. On će potisnuti dosadašnjeg rekordera, High Roller na drugo mjesto koji se nalazi Las Vegasu sa visinom od mu je 167,6 metara  dok će treće će preuzeti točak Singapur Flyer.

 „Dubai Eye“ iz Dubaija će čak prestići i Njujorški panoramski točak koji će biti završen početkom 2017. smještenog na obali  Hadison rijeke za svega 18.5 metara piše DailyMail

Panoramski točak Dubai Eye imaće 48 luksuznih kapsula koje mogu da prime 1.400 posjetilaca i pružaće pogled na najveće znamenitosti poput zgrada Burj Al Araba, Palm Jumeirah i Burj Kalifu

Na panoramski najveći točak će biti montiran 80 metara visok LED ekran koji bi trebalo da napravi jedinstvenu elektronsku platformu za prikazivanje filmova, reklama i interaktivnih informacija. 

U njegovom okruženju biće otvoreno šetalište sa malim restoranima i prodavnicama koje nude svježe proizvode. Bluewaters ostrvo na kom se gradi panoramski točak imaće hotel sa naravno od 5 zvjezdica. 

Pristup ostrvu trenutno gradi komapnija „Habtoor Leighton Group“, a očekuje se da će biti završen do 2016 godine.

Izvor: zanimljivostidana.com

Leave a Reply