Do 30.aprila:Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka

Sa sjednice Vlade CG

Iz Ministarstva su saopštili da se investicija mora započeti i realizovati u ovoj godini, a za nabavku opreme za mužu i hlađenje mlijeka, rostfrajnih kanti za mlijeko i sredstava za dezinfekciju vimena prije i nakon muže.
Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi pet hiljada eura uz budžetsku podršku do 50 odsto vrijednosti prihvatljive investicije za nabavku opreme za mužu, kanti za mlijeko i sredstava za dezinfekciju, odnosno do 2,5 hiljada eura. Za nabavku opreme za hlađenje mlijeka podrška iznosi do 70 odsto prihvatljive investicije, odnosno 3,5 hiljada eura.
Pored podrške od 50 odsto, odnosno 70 odsto za nabavku opreme za hlađenje mlijeka, još dodatnih deset odsto, odnosno ukupno 60 ili 80 odsto mogu ostvariti oni podnosioci zahtjeva koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost kao jedino ili glavno zanimanje.
Podršku mogu ostvariti i oni koji su upisani u registar poljoprivrednika u skladu sa propisom kojim je uređeno obavljanje poljoprivredne djelatnosti kao jedinog ili glavnog zanimanja i koji su do trenutka podnošenja zahtjeva izmirili doprinose dospjele do 30. juna prošle godine, po osnovu upisa u registar.
Dodatnih deset odsto ostvaruju žene podnosioci zahtjeva.
Iz Ministarstva su naveli da se poziv objavljuje u okviru Agrobudžeta za ovu godinu i programa podrške unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka.
Bliži kriterijumi i uslovi za ostvarivanje prava na podršku, kao i zahtjev za dodjelu podrške objavljeni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede.

Leave a Reply