Budvanski bariton u Japanu

Budvanin Marko Kalajanović, prvak opere Narodnog pozorišta u Sarajevu, uspješno je nastupio kao solista u izvođenju Betovenove Devete simfonije, u prestižnoj koncertnoj dvorani “Sapporo Concert Hall Kitara” u japanskom gradu Saporo

Foto: sedmica.me

Kalajanović je nastupio sa orkestrom Young Hokkardo Philharmony, pod dirigentskom palicom maestre Frederike Kinle iz Njemačke.

Bariton Marko Kalajanović je diplomirao i specijalizirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorice Radmile Bakočević. Pored Narodnog pozorišta u Sarajevu, nastupao je u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, izvodeći prve baritonske uloge u operama.

Marko Kalajanović je održao i veliki broj solističkih koncerata i nastupa, na festivalima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Grčkoj, Njemačkoj, Italiji, Bjelorusiji, Estoniji, a nastup u Japanu, predstavlja poseban uspjeh ovog mladog operskog pjevača, saopštio je ART-PRES iz Budve.

Izvor: sedmica.me

Leave a Reply