Bregović zbog plagijata platio milion eura

Foto: wheremilan.com

Goran Bregović jedini je muzičar s ovih prostora koji je debelo platio zbog toga što je plagirao druge autore.

Njega je prije desetak godina tužio francuski kompozitor Enrike Masijas, koji je tvrdio da je Brega u filmu „Arizona drim“ Emira Kusturice iskoristio njegovu muziku kao svoju. Francuski sud je Bregovića proglasio krivim i on je osuđen na kaznu od milion evra, koju je uredno isplatio.

– Brega nije mnogo osjetio na svojoj koži ovaj gubitak, jer se CD s muzikom iz filma prodavao i u Americi, pa je zaradio čak sedam miliona evra – kaže izvor Kurira iz Sokoja, sa kojim smo kontaktirali kad se pojavila priča da je pjevačicu Viktoriju pokrao kolega Bruno Mars.

Adis Gojak, menadžer Gorana Bregovića, nije mogao da razgovara na ovu temu.

– Prvi put čujem za tu priču. O njoj ne mogu da govorim jer u to vreme nisam sarađivao s Goranom. On je trenutno u Istanbulu. Prije nekoliko dana imao je koncert u Puli, na kojoj je oboren rekord po posjeti – rekao je Gojak za Kurir.

Ovu priču potvrdio je reditelj filma „Arizona drim“ Emir Kusturica, koji je zbog tog slučaja, tvrde upućeni, prekinuo dugogodišnje prijateljstvo s Bregovićem.

– Brega je jedan običan lopov, vješt lopov. Ja sam toga postao svjestan onog trenutka kad me je Igi Pop pozvao i rekao: „Kakav je to način da ja učestvujem u muzici koja postoji već, koja se potpisuje kao autorska, a ukradena je?“ Evo, Enriko Masijas je tužio! – rekao je svojevremeno Kusta u emisiji „Ljudi“, koja se emitovala na TV B92.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply