Jezivi događaji koje nauka ne može da objasni

Foto: wikimedia.org

Nauka je sjajna jer zaista može da objasni mnogo toga za šta smo mislili da je magija ili neka druga čudna sila stotinama godina ranije. Međutim, još uvijek postoje neke zaista bizarne stvari koje se dešavaju, a nauka jednostavno ne može da ih objasni.

Predstavljamo vam 6 super jezivih priča za koje se čini da nema objašnjenja.

Foto: daily.mk

1. Klarisa Glen
Osamnaestogodišnja Klarisa Glen tvrdila je da je doživjela čudno prisustvo duhova u njenom stanu u Kornvolu u Engleskoj.
Rečeno joj je da osoba koja je živjela u sobi pored njene, prije nego što se ona doselila, se objesila. Glen je imala istoriju mjesečarenja i od kada se preselila u taj stan, sanja o tome kako se objesila. Jedne noći, vjerovatno u snu, ona se objesila sa svojom maramom.

Foto: irishmirror.ie

2. „Djeca“

Brajan Betel bio je parkiran ispred bioskopa kada su mu prišla dva djeteta. Betel je rekao da nikada u svom životu nije bio toliko uplašen kao u tom trenutku. Djeca su ga pitala za prevoz do kuće i kada je Betel startovao auto i prije nego što je stigao da im odgovori, tvrdi da su im oči postale skroz crne i da ne mogu da uđu u auto osim ako ih on ne pozove.
Odvezao se i nešto kasnije je pisao o tom iskustvu u svom blogu, a komentarisali su ljudi koji su imali vrlo slične događaje.

Foto: wp.com

3. Horor iz Enfilda

Greg Geret se igrao u svom dvorištu u Enfildu,Ilinois 1973. godine, kada je kako tvrdi bio napadnut. Njegov napadač nije bio čovjek, a opis se nije poklapao ni sa jednom postojećom životinjom. Svako ko je davao opis čudovišta, koje je postalo poznato kao „Horor iz Enfilda“, dao je isti opis, tri noge, jako visok, jarko crvene oči i male „ruke“ koje kao da su sklupčane ispred torzoa, nešto slično T-reksu.

Foto: cong1.com

4. Teresita Basa

Teresita je izbodena na smrt, a njeno tijelo zapaljeno 1976. godine. Bilo je jako malo dokaza da se pronađe njen ubica, a policija je ostala da se „pita“. Godinu dana kasnije još jedna žena koja je radila sa Teresitom, Remi Čua, tvrdi kako je vidjela Teresitin duh koji se pojavio u holu bolnice gdje su radile. Jedne noći, Čua je pričala sa Teresitom koja joj je rekla da je Alen Šoveri njen ubica. Policija je pronašla Teresitine stvari u Alenovoj kući, a on je priznao zločin.

Foto: wikimedia.org

5. Doris Biter

Doris Biter bila je alkoholičarka koja je bila poznata po zlostavljanju svoje djece, jer je i ona sama došla iz takvog okruženja. Ona je tvrdila da se ovo dešavalo ponajviše zbog „sila“ koje su je proganjale. Ona je čak i unajmljivala paranormalne detektive da je posmatraju i poslije nekog vremena, ona je počela da proklinje ljude koje niko drugi nije vidio. Navodno, oko nje su počele da se formiraju razne aure i zelena magla koja se pojavila oko nje. Jedan od detektiva pao je u nesvijest na licu mjesta.

Foto: collective-evolution.com

6. Teri Kotl i Soni Grejem
Čovjek pod imenom Teri Kotl ubio se 1995. godine pucnjem u glavu. Njegovo srce je doniramo 57-godišnjem Soniju Grejemu. Kada je Grejem upoznao Terijevu udovicu, njih dvoje su se odmah zaljubili. Uzeli su se, ali nakon nekoliko godina braka, brak je imao isti šablon koji je pratio i Teri. Grejem je na kraju isto izvršio samoubistvo.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply