Bečiću umjesto predsjedničke poslanička plata

Foto: Skupština CG
Administrativni odbor donio je rješenje o prestanku prava na zaradu bivšem predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, koji će ubuduće primati poslaničku platu.

Savjetnicima Bečića je, kako je saopšteno, prekinut mandat, koji po zakonu prestaje danom razrješenja predsjednika parlamenta.
Bivši savjetnici Vuk Janković, Duško Stijepović, Sandra Radević, Dubravka Joksimović, Dušan Masoničić, Valentina Minić i Aleksandar Novosel podnijeli su zahtjeve za naknade koje će, kako je odlučeno na sjednici Odbora, primati još godinu.S
Zahtjevi za naknade se, prema Zakonu, podnose najkasnije u roku roku od 30 dana od prestanka funkcije.
Savjetnik Bećića bio je i Neven Gošović.
Odbor je konstatovao da je predstavnik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Predrag Miranović ispunio uslove da bude kandidat za člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore.
To mjesto je upražnjeno nakon što je u avgustu prošle godine ostavku podnio Žarko Mirković zbog ličnih razloga.
Administrativni odbor je počeo postupak i objaviće javni poziv za izbor predsjednika i člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.
Skupština je krajem prošle godine sa tih funkcija razriješila Sretena Radonjića i Bojana Obrenovića zbog toga što je Savjet, kako je obrazloženo, u martu 2020. donio mišljenje da se objave imena i adrese osoba koje su bile u samoizolaciji zbog koronavirusa.
Pokrenut je postupak i za izbor člana Državne izborne komisije (DIK) koji će biti predstavnik civilnog sektora, nevladinih organizacija i univerziteta.
Kako je obrazloženo, novi član DIK-a treba da zamijeni Zorana Vujičića, kojem u aprilu ističe mandat.

Leave a Reply