Đukanović na Minhenskoj konferenciji o bezbijednosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Minhen gdje će učestvovati na 58. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, na poziv predsjedavajućeg Volfganga Išingera.
„Najznačajniji globalni bezbjednosni forum, čiji je program nakon godinu pauze usljed covid pandemije prilagođen zdravstvenim mjerama, okupiće ove godine više od 30  šefova država i vlada, ministre vanjskih poslova i odbrane, kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija, civilnog sektora i eksperte iz raznih oblasti“, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.
Đukanović će, kako su kazali, u okviru Konferencije imati niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima iz regiona i svijeta.
„Ovogodišnja Minhenska bezbjednosna konferencija omogućiće međunarodnoj bezbjednosnoj zajednici jedinstvenu priliku za razmjenu mišljenja na visokom nivou, kao i za diskusije, bilateralne i multilateralne sastanke. Uz  glavni program biće organizovano niz  pratećih događaja u organizaciji renomiranih međunarodnih institucija i organizacija“, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply