Balašević u Sarajevu – „Kad tamburama mangupi prepreče put…“

Porukom „Sanjaj, Sarajevo…“ kroz stihove pjesama s posljednjeg albuma „Kao rani mraz“ veliki kantautor, reditelj, pjesnik i muzičar Đorđe Balašević počeo je koncert „Kad tamburama mangupi prepreče put…“ u prepunoj sarajevskoj Zetri.

Uz pozdrav publici, koja je stigla iz cijele BiH, Balašević je nastavio u brzom ritmu, a prisutni su ga podržali velikim ovacijama. U prvim redovima bili su i neki novi klinci, kojima se i nadao veliki muzičar pred ponovni dolazak u glavni grad BiH nakon četiri godine.

„Svirajte mi jesen stiže, dunjo moja“ stihovi su kojim je Balašević bacio u trans cijelu Zetru.

Bina od 200 kvadratnih metara, pretvorena u starogradsku ulicu, dočarala je magičnu priču koju je umjetnik vješto ispisao redajući lagane i brze note dobro znanih stihova. U stihovima nepopravljivog romantika uživalo je nekoliko hiljada ljudi koji su plakali, smijali se, pjevali, plesali…, ali i ponijeli najljepše uspomene na noć protkanu snažnim emocijama. Balaševića su pratili njegovi tamburaši iz Novog Sada, kao i ostatak orkestra, ali je muzičare, ipak, nadjačavala publika koja je pjevala zajedno s Đoletom.

Izvor i foto: avaz.ba

Leave a Reply