Aukcijska izložba za Nevenku

Nevenka Slomović

Podgoričanka Nevenka Slomović (34), koja boluje od cerebralne paralize, pozvala je sve zainteresovane da prisustvuju humanitarnoj izložbi na kojoj će se prikupljati novac za njeno liječenje.
Nevenka je ranije kazala da je u aprilu bila na pregledu i da joj je ljekar rekao da ima velike šanse da konačno prohoda presađivanjem matičnih ćelija u turskoj klinici “Liv“ u Istanbulu. Poručeno joj je da zbog godina mora što prije da odradi intervenciju.
Nevenka je kazala da će izložba slika,koja će da bude aukcijskog tipa, početi 4. oktobra u 19 sati i trajati do 7. oktobra. Svoja autorska djela na izložbi će predstaviti veliki broj umjetnika, među kojima Dado Đuranović, Marija Kapisoda, Aleksandar Radević, Adela Zejnilović, ali i drugi koji su željeli da ostanu anonimni. Izložba će se održati u KIC-u “Budo Tomović“.
Nevenka je ranije kazala da joj je za tri doze matičnih ćelija i tri tretmana fizikalne terapije(koliko je preporučeno),smjestaj i hranu za nju i pratioca, s obzirom na to da ne može da hoda samostalno, potrebno 35.000 eura. Istakla je da je do sada skupnjeno 17.000 eura. Nevenka se za pomoć obraćala fondaciji “Budi human“, ali je dobila ogovor da ne sakupljaju novac za starije od 18 godina.

Leave a Reply