Abazović i ministri sa američkim kompanijama: Crna Gora ima šansu da bude poslovni hub za cijeli Zapadni Balkan

Abazović sa američkim investitorima u Vili Gorici
foto: gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova dr Dritan Abazović ugostio je danas u Vili Gorica predstavnike Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA). 
Uz ambasadorku SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Ranke, na sastanku sa članovima Vlade Crne Gore bili su predstavnici američkih kompanija Northop, Oshkosh, Visa, Pfizer, Global, Phillip Morris International, S2, Skydio i dr.  
Abazović je istakao da bi želio da vidi veće prisustvo američkih kompanija u Crnoj Gori dodajući da naša zemlja ima šansu da bude poslovni hub za cijeli Zapadni Balkan, naročito u zelenoj i održivoj ekonomiji. 
„Unapređenje Luke Bar snažno će pomoći bržem razvoju Crne Gore, na čemu će Vlada aktivno raditi. Zajedno sa auto-putem i aerodromima, tako će se dovršiti priča sa unapređenjem ključne infrastrukture u Crnoj Gori“, naglasio je premijer.
 
Abazović sa američkim investitorima u Vili Gorici
Foto : gov.me

Naglasivši značajne mogućnosti za unapređenje saradnje između dvije države u oblasti turizma, premijer Abazović je još istakao da će Vlada uložiti napor u promociji Crne Gore američkim turistima kojima je naša država za sada neotkrivena destinacija. 
„Veoma smo zahvalni Vladi SAD za pomoć koju je pružila u borbi za sajber bezbjednost u prethodnom periodu. Sa američkim kompanijama upravo u oblasti unapređenja sajber bezbjednosti vidimo veliku šansu za saradnju u narednih 10 godina“, naglasio je Abazović tokom obraćanja.  
Nakon zajedničkog skupa, uslijedio je niz odvojenih sastanaka predstavnika američkih kompanija i ministara u Vladi Crne Gore, Vladimira Jokovića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Gorana Đurovića, ministra ekonomskog razvoja i turizma, Filipa Adžića, ministra unutrašnjih poslova, Ane Novaković Đurović, ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Dragoslava Šćekića, ministra zdravlja, Biljane Šćepanović, ministarke nauke i tehnološkog razvoja i brigadnog generala Zorana Lazarevića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

Leave a Reply