Promocija romana „Grossi de Brescova“ u Mojkovcu

,,Roman koji će obilježiti ovo vrijeme crnogorske i srpske književnosti“ kazao prof.dr Radoje Femić

Večeras u sali Centra za kulturu ,,Nenad Rakočević“ u Mojkovcu predstavljen je roman „Grossi de Brescova“, autora Mirka Rakočevića u izdanju ,,Grafičkog ateljea“ iz Podgorice. O romanu su govorili prof.dr Radoje Femić i mr Milorad Durutović.
Rakočeviću je ovo treće prozno ostvarenje poslije romana ,,Bedem“ i ,,San u Nađmeđeru“, koje je po sudu govornika koji su predstavili roman, svrstano u dva, tri najbolja prozna ostvarenja zadnjih decenija na prostoru Crne Gore i Srbije.
Mr književnosti Milorad Durutović je kazujući o Rakočevićevom romanu napravio paralelu između Kiša i Dostojevskog stavljajući negdje između Rakočevićevu priču.
,,Davno napušteno, prije skoro 900 godina, Brskovo je oživjelo, a glavni likovi u romanu: Desa, Henrik, Knez Blajberger, Hans de Biberis, Ana, Henrik, Miho i ostali izgledali su kao da ih opisuju najveći književni majstori. Zanesen romanom, prije nego što sam pročitao zadnju trećinu, poslao sam Mirku poruku Ovo će biti klasik. Naprosto, nisam imao iluzija da nije i da neće tako biti“- zaključio je Durutović
Veljko Dedejić, Mirko Rakočević, prof.dr Radoje Femić i mr Milorad Durutović

Promociju bi mogli sažeti u jednoj rečenici ,, Davno zaboravljeno Brskovo oživjelo je kroz prozno i živo opisane likove ostvarenja Mirka Rakočevića, pisca, izdavača i urednika ,,Mojkovačkih novina“ kako je sam istakao.
Autor je zahvalio Dr Femiću, mr Durutoviću, Velju Dedejiću kao i domaćinu promocije

Sjajno književno veče u organizaciji Centra za kulturu ,,Nenad Rakočević“ iskusno i kvalitetno usmjeravao je Veljko Dedejić, profesor književnosti.
Užitak za ljubitelje kvalitetno predstavljene pisane riječi.

Leave a Reply