Vujović uputila telegram: „Lauševića ćemo pamtiti kao veliku figuru teatra i filma“

Foto: Ministarstvo kulture i medija

Žarko Laušević je bio legendarni glumac, a njegova stvaralačka energija obogatila je život širokog auditorijuma navodi se u telegramu koji je, povodom smrti slavnog glumca, uputila ministarka kulture i medija Tamara Vujović, istakavši da je Laušević bio jedan od legendarnih glumaca jugoslovenskog glumišta bravurozne interpretacije, ali i intrigantne stvaralačke energije.
“Stekavši naklonost i čitalačke publike, kroz svoje emotivne zapise tragične sudbine koja se definisala u najtežim danima raspleta jugoslovenske drame, bio je prisutan i poštovan kao autentični umjetnik”, stoji u telegramu.
Svoje Cetinje i Crnu Goru je, kako se navodi, svugdje nosio sa sobom iako ga je tragika životnog puta odvojila od rodnog grada kojeg se uvijek rado sjećao.
“Zahvalni smo mu na raskošnom talentu, interpretacijama i životu posvećenom umjetnosti, a pamtićemo ga kao veliku figuru teatra i filma. Kroz čuvene uloge koje je odigrao u serijama i filmovima Žarko Laušević će živjeti vječno”, poručila je Vujović.
 

Leave a Reply