Reakcija policije u slučaju napada na poslanicu Vuksanović Stanković bila brza

Uprava policije obavijestila je Građansku inicijativu “21. maj” da je Centar bezbjednosti (CB) Podgorica za svega nekoliko dana postupilo po prijavi protiv Vladimira Pavićevića zbog primitivnog ponašanja na javnom mjestu prema Draginji Vuksanović Stanković, poslanici SDP Crne Gore.
GI “21. maj” je službeno obaviještena da će CB Podgorica protiv Pavićevića podnijeti Sudu za prekršaje u Podgorici zahtjev za vođenje prekršajnog postupka.
„Pavićevića je zbog seksualne objektivizacije i seksističkog govora prema Vuksanović Stanković prijavio aktivista za ljudska prava i organizacioni koordinator ’21. maja’ Aleksandar Saša Zeković. CB Podgorica je sa prijavom upoznao Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o prekršaju iz oblasti Zakona o javnom redu imiru (JRM). Policija je saopštila da je Pavićević u službenim prostorijama policije priznao svoje drsko i bestidno ponašanje na javnom mjestu o čemu su prikupljenja odgovarajuća obavještenja“, navodi se u saopštenju.
Građanska inicijativa “21. maj”, kako su dodali, nastaviće sa svojim aktivnostima kako bi se javni prostor oslobodio govora mržnje i poziva Upravu policije da osigura blagovremeno i profesionalno postupanje i po drugim podnijetim prijavama.

Leave a Reply