Preminuo glumac Bad Spenser

Italijanski glumac Bad Spenser, poznat po ulogama u “špageti vestern” filmovima, preminuo je u Rimu u 86. godini, javljaju svjetski mediji

Bad-Spenser
Foto: www.politika.rs

Rođen je kao Karlo Pedersoli 31. oktobra 1929. godine u Napulju i prvi je Italijan koji je 100 metara slobodnim stilom preplivao za manje od minut.

Takođe, bio je dio italijanske plivačke reprezentacije na Olimpijadi u Finskoj 1952. godine, kao i Melburnu četiri godine kasnije. Oba puta je u takmičenju slobodnim stilom stigao do polufinala, a bio je i dobar igrač vaterpola.

Od 1947. do 1949. godine radio je u italijanskom konzulatu u Recifeu u Brazilu gde ja naučio da tečno priča portugalski jezik. Završio je za advokata, a prvi film u kojem se pojavio bio je Quo Vadis (1951) koji je snimljen u Italiji.

Tokom pedesetih i šezdesetih snimao je uglavnom filmove za italijansko tržište, a 1967. mijenja ime u Bad Spenser u čast glumca Spensera Trejsija i njegovog omiljenog Badvajzer piva.

Najpoznatiji je po ulogama u “špageti vesternima” i kao deo dua sa Terensom Hilom. Njih dvojica su glumili u hitovima poput Ace High (1968) i They Call Me Trinity (1970), a zajedno su snimili ukupno 18 filmova.

Izvor: buka.com

Leave a Reply