Preminula Jadranka Stojaković

Poznata pjevačica i kantautorka Jadranka Stojaković, preminula je u 66. godini, u utorak veče u jednom domu za stare u Banjaluci, prenijeli su mediji u Republici Srpskoj

eaed364c58d56f2c55291d5de4a8e89e
Foto: banjalukain.com

Jadranka Stojakovic je posljednjih nekoliko godina živjela u Banjaluci, i duže vrijeme je bolovala je od multipla skleroze. Bolest, koja je prouzrokovana nakon pada na bini 2009. godine, natjerala ju je da odustane od koncerata i javnih nastupa. Nekadašnja jugoslovenska zvezda i uspješna kantautorka i slikarka, dugo godina je živjela u Japanu, a posljednje godine svog života Jadranka je provela u Domu za stare „Karitas“ u Banjaluci.

„Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim cijeli život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osjetim, još mogu da je čujem“, rekla je nedavno Jadranka Stojaković.

Inače, Jadranka je rođena 24. jula 1950. u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pjesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Radila i primjenjenu muziku za televiziju (Dječije emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živjela u Japanu, do povratka 2012. godine.

Gotovo da nema čovjeka u republikama bivše Jugoslavije koji ne zna pjesme Jadranke Sojaković „Sve smo mogli mi“, „Što te nema“ i „Ima neka tajna veza“.

Izvor: cdm.me

Leave a Reply