Predstavljen osvježeni „fijat 500“

Prepoznatljivi izgled „fijata 500“ se nije nimalo izgubio, a uspešno su osvježeni enterijer i ekterijer uz veće dimenzije, napredne tehnologije, poboljšanu efikasnost i veće mogućnosti personalizacije.

Model će u ponudi biti u hečbek i kabriolet verziji uz tri paketa opreme: Pop, Pop Star i Lounge. Svi modeli imaju LED dnevna svetla, sedam vazdušnih jastuka, „Uconnect“ infotejnemnt sistem sa šest zvučnika, AUX-IN/USB portove i daljinske kontrole na volanu u okviru standardne opreme. „Lounge“ verzija obuhvata sofisticirane pogodnosti poput panorame, senzore za uparkiravanje u rikverc, hromiranu prednju rešetku, prednje maglenke, kožni volan i „Uconnect 5“ LIVE infotejnment sistem sa tačskrinom.

Paleta motora podrazumokeva 0.9-litarski TwinAir sa 85, odnosno 105KS i 1.2-litarski sa 69KS. Dvocilindrični motori su vrlo efikasni sa emisijom štetnih gasova od 90g/km za agregat od 85KS i 99g/km za jedinicu od 105KS, dok ‘Eco’ konfiguracija 1.2 litarskog 69KS, koja će se kasnije pojaviti, ima emisiju od samo 99g CO2 po kilometru.

Redizajnirani „fijat 500“ ima čak 1.800 inovacija i promenjenih detalja, a ističu se prednji farovi sa LED dnevnim svoketlima, kao i zadnji deo automobila i obogaćena paleta boja, dok je u enterijeru unaprijeđena kontrolna tabla uz kvalitetnije materijale.

Izvor: blic.rs
Foto: carwale.com

Leave a Reply