Predsjednik opštine Mojkovac poručio: Posvetićemo više pažnje malim i srednjim preduzećima

Vesko Delić

Gostujući sinoć u emisiji ,,Aktuelno“  na lokalnoj RTV Mojkovac, novoizabrani predsjednik mojkovačke opštine ,Vesko Delić osvrnuo se na odnos privatnih privrednih subjekata i Opštine, konstatujući da on nije bio na zadovoljavajućem nivou. Obećao je bolji i dinamičniji odnos na relaciji lokalna samouprava- mali i srednji biznis, ocjenjujući da se mora pospiješiti konkurentnost i ponuditi veća raznovrsnost mojkovačke proizvodne oponude. Opština će u  tom zadatku biti vrijedan partner privrednicima i svaku značajnu i  utemeljenu ideju od strane privrednika podržati u svojim mogućnostima.  Takođe, obećao je i skoriji razgovor sa investitorom koji je od gradnje hotela u blizini Hrama Hristvog roždestva, za godinu dana izvršio samo zemljane radove očekujući skori nastavak radova ili makar informaciju o mogućnostima o njihovom nastavku i privođenju zemljišta namjeni.
Bulatović i Delić u studiju RTV MK

Na pitanje voditeljke Lidije Bulatović da li su stabilni koalicioni odnosi na lokalnom nivou, s obzirom na aktuelna dešavanja i razmimoilaženja na državnom , odgovorio je da su sve funkcije u lokalnoj upravi i opštinskim preduzećima dogovorene i da je koalicija sa parnterima na lokalnoj političkoj sceni stabilna.
Delić

-Očekujemo skore predloge u partijama koalicije i relativno brza imenovanja kadrova. Ono što mogu poručiti lokalnoj javnosti je da će svi zaposleni u lokalnoj upravi imati šansu da se nametnu radom i znanjem nebitno kojoj političkoj grupaciji ili partiji pripadamo. Moja ruka je pružena prema svima i iskreno vjerujem da će u najvećem biti prihvaćena radi dobrobiti  i ubrzanijeg razvoja naše sredine. Sve strukture koje predstavljaju smetnju ili vrše opstrukciju biće zaobiđene ili eliminisane sa tog pravca- istakao je Delić.
Najavio je podršku kulturi, sportu i mladima na većem nivou od dosadašnjeg.  

Leave a Reply