Popa: Svi akteri zajedno da rade na ključnim reformama

foto: Vlada CG
Podgorica, (MINA) – Svi akteri u Crnoj Gori treba da postignu konsenzus i da zajedno rade na ključnim evropskim reformama, kako bi obezbijedili dalji napredak države ka Evropskoj uniji (EU), poručila je šefica delegacije EU u Podgorici, Kristina Oana Popa.
Kako je saopšteno iz Vlade, vicepremijer Dritan Abazović danas se, u Delegaciji EU, sastao sa ambasadorima zemalja članica Unije, sa kojima je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji.
„Imali smo dobar razgovor danas sa ambasadorima država članica EU i Abazovićem“, napisala je nakon sastanka Popa na Tviteru.
Ona je poručila da svi akteri u Crnoj Gori treba da postignu konsenzus.
„I da rade zajedno na ključnim evropskim reformama, kako bi obezbijedili dalji napredak Crne Gore ka EU”, navela je Popa.
Abazović je, na sastanku sa ambasadorima zemalja EU, kazao da Vlada stoji čvrsto na putu evropskih integracija.
Vlada je, kako je poručio, maksimalno posvećena bržem i efikasnijem zatvaranju najvažnijih poglavlja pregovaračkog procesa, kako bi Crna Gora u što kraćem roku postala prva naredna, punopravna članica EU.
„Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, izvještaju o napretku, ali i o brojnim konkretnim aktivnostima koje se očekuju u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply